Erçek'de Newroz Kutlandı

Türkiye'nin birçok yerinde Newroz ateşi yanmaya devam ederken, bugün Van’ın Erçek Mahallesi’nde de newroz kutlandı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İpekyolu İlçe Örgütünün organize ettiği Newroz kutlaması renkli görüntülere sahne

VAN 19.03.2015 19:52:16 0
Erçek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Erçek Mahallesi’nde bugün newroz kutlandı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İpekyolu İlçe Örgütünün organize ettiği Newroz kutlaması renkli görüntülere sahne olurken, yakılan Newroz ateşi etrafında yüzlerce kişi halay çekti. Kutlamaya kadınlar yöresel kıyafetleri ile katılırken erkeklerin de "Şel û Şepik'' kıyafetiyle katılması dikkat çekti.

Alayı Gülteken Meydanı’nda yapılan Newroz kutlamasına DBP Van İlçe Eş Başkanları Şengül Bozdemir ve Ökkeş Kawa’nın yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan eş başkanlar Bozdemir ve Kava, halkın Newroz’unu kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldı. Müzik eşliğinde kalabalık, halaylar çekerek eğlendi. Öte yandan yakılan Newroz ateşi üzerinde çocuklar, halk ve parti yöneticileri atladı.

Van'ın Erçek mahallesinde geçen yıl ilk defa Newroz kutlanmıştı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş