Erçek Gölü’ndeki Van Balıkları da korunuyor

Van Gölü’nde olduğu gibi Erçek Gölü'nde de yaşayan tek balık türü olan Van Balığı için 3 ay boyunca sürecek av yasağı devam ediyor.

VAN 22.04.2022 18:04:00 0
Erçek Gölü’ndeki Van Balıkları da korunuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

112 kilometrekare yüzölçümüne sahip Van Gölü Havzası’nda en büyük ikinci gölü olan Erçek Gölü’nde neslini devam ettiren Van Balıkları, 15 Nisan-15 Temmuz arası 3 ay süresince tatlı su ağızlarına göç ederek yumurtalarını bırakıyor.

Gerçekleştirdiği yolculukta eşsiz bir görüntü sergileyen Van Balığının, özellikle kaçak avlanma yapan balıkçıların hedefi haline gelmemesi için Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personelleri tarafından göl kenarındaki yerleşim birimlerinde ve tatlı su ağızlarında önemli tedbirler alınarak 7/24 denetimler yapılmaktadır.

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Erçek Gölü’nde yapılan denetimlerde Erçek Gölü kıyısında bulunan belediye parkının yaklaşık 500 metre ilerisinde göle atılmış halde yaklaşık 10 metre uzunluktaki ağ malzemesine el konuldu.

Ağ üzerinde bulunan ve canlı olan yaklaşık 10 kilogram Van Balığı tekrar suya bırakıldı.

Ekipler tarafından Van Gölü kıyısında gece 03.00 saatlerinde yapılan denetimlerde ise sahipsiz 100 metre uzunluğunda uzatma ağına el konuldu.