Erbaş Van’a çıkarma yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatının düzenlemiş olduğu il buluşmaları toplantıları çerçevesinde beraberindeki heyetle Van’a çıkarma yaptı.

VAN 12.06.2018 19:15:51 0
Erbaş Van’a çıkarma yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Van programı çerçevesinde ilk olarak Van İl Müftülüğünün organizasyonda düzenlenen ve tüm ilçe müftülerinin katıldığı toplantıya katıldı.

Van İl Müftülüğünde yapılan toplantı sonrası Van Valiliğine geçen Erbaş, burada Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu tarafından karşılandı. Burada Valilik şeref defterini imzalayan Prof. Dr. Erbaş daha sonra makama geçti. 

Valilik makamında kısa bir açıklama yapan Vali Murat Zorluoğlu; “Evvela Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocama ilimize teşriflerinden dolayı hoş geldiniz diyorum. Hakikaten Diyanet İşleri Başkanlığımız bu gün bir ekip, bir heyetle beraber bu ziyareti gerçekleştiriyor. Bu ziyaretin tabi mübarek ramazan ayına ve bayrama çok kısa bir zaman kala gerçekleşmesi ayrıca bizim için ayrı bir mutluluk vesilesidir” dedi. 

Vali Zorluoğlu sözlerine şöyle devam etti; “İnşallah değerli başkanımız ve heyeti ile burada kaldıkları süre içerisinde çok güzel programlarımız olacak, iftarda nasip olursa beraber olacağız. İnşallah akabinde ki programlarda da elimizden geldiğince birlikte olmaya gayret göstereceğiz. Ve burada kaldıkları süre içerisinde mutlaka ilimizin manevi hayatına ve insanlarımızın kalplerine, yüreklerine dokunacak birçok önemli faaliyet icra edecekler. Ben tekrar teşekkür ediyorum, hoş geldiniz sefalar getirdiniz değerli hocam.”

 

PROF. DR: ERBAŞ: “VAAZ, SOHBET VE İRŞAT PROGRAMLARI YAPACAĞIZ”

Daha sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise; şunları söyledi “Ben de sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Öncelikle bu güzel şehirde başarılar diliyorum, hizmetlerinde kolaylıklar diliyorum. Tabi bizim diyanet işleri başkanlığımızın illerdeki temsilcisi müftülüklerimizle, valiliklerimiz arasındaki iş birliği, valilerimizin başkanlığında bu hizmetlerin yürütülüyor olması gerçekten bizim için büyük bir bahtiyarlık. Bizim diyanet işleri başkanlığımızın merkez teşkilatından, illerimizde yapmış olduğumuz il buluşmaları toplantılarımız oluyor, bunu ramazan ayı içerisinde daha da yoğunlaştırdık. Bu yıl ramazan ayı münasebetiyle israfla mücadele konusunu belirledik ve komisyonlar halinde arkadaşlarımız, hocalarımız 81 ilimizin tamamını, israfla mücadele konusunda bilgilendirme toplantıları yaparak dolaştılar, biz de imkânlar nispetinde illerimize ziyaretlerde bulunarak hem ramazan temasını işleme noktasında hem de bütün kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla buluşma, onlarla meselelerimizi istişare etme noktasında il ziyaretleri yapıyoruz. İşte bu çerçevede hemen bayramdan önce, Kadir Gecesi’nden de sonra Van ilimizi ziyaret etmiş olduk. Teravih namazından önce vaaz, sohbet ve irşat programları yapacağız. Heyetimiz çeşitli camilerde irşat programlarında bulunacaklar, inşallah tüm görevlilerimizle toplantılar yapacağız. Müftülüğümüzde biraz önce tüm ilçe müftülerimizle müftülüğümüzün organizasyonunda bir toplantı yaptık. Vatandaşlarımızın farklı kesimleriyle buluşmalarımız olacak, hayırlara vesile olur inşallah diyorum. Ramazan başlı başına bir bereket ayıdır, kur-an ayıdır, ramazan kardeşlik ayıdır, muhabbet ayıdır, teravih ayıdır, iftar, imsak, sahur her yönüyle 11 ayın sultanıdır. 11 ayın sultanının hiç olmazsa 2 gününü Van’da geçirmek de bizim için gerçekten büyük bir bahtiyarlıktır. Ben zatı âlinize, heyetinize ve güzel Van ilimizin tüm mensuplarına, kardeşlerime, hanımefendilere, beyefendilere buradan şükranlarımı arz ediyorum, şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.”

Van'da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, iftarı da Van'da 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda vatandaşlarla birlikte yaptıktan sonra teravih namazı için Norşin Camiine geçti.

Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi