Ensar Vakfı Van Şubesi’nden kaçak göçmenlere yardım eli

Ensar Vakfı Van Şubesi, Avrupa’ya gitmek için çeşitli ülkelerden Van’a gelen binlerce kaçak göçmen için yardım kampanyası başlattı.

VAN 26.08.2019 19:38:40 0
Ensar Vakfı Van Şubesi’nden kaçak göçmenlere yardım eli
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Afganistan, Pakistan, Irak, İran, gibi birçok ülkeden Türkiye’ye gelip oradan Avrupa’ya gitmek isteyen binlerce göçmenin ilk uğrak yerlerinden birisi olan Van'da adeta insanlık dramı yaşanıyor. Kentteki park ve bahçeler adeta göçmen kamplarını anımsatırken,  ortaya çıkan manzara ise yaşanan insanlık dramını gözler önüne seriyor.


            KAMPANYAYA YOĞUN DESTEK
Yaşanan insanlık dramına seyirci kalmayan Ensar Vakfı, mültecilere yardım kumanyası dağıttı.  Yardım kampanyasına Bilim Sanayi Van İl Müdürü Nevzat Gün ve gençlerin destek verdi.  Otogar bahçesinde ve VanTSO Parkı’nda bulunan göçmenlere, yapılan yardım kampanyasına ilgi büyük oldu.


           ÇOCUKLAR HASTALIK TEHDİDİ
Göçmenlerin en çok yaşadığı sorunların başında barınma ve sağlık geldiğini ifade eden Vakıf yetkilileri, “Bilim Sanayi İl Müdürü Nevzat Gün abimiz ve geçlerimiz vesilesi ile Afganistan, Pakistan, Irak, İran, ve Hindistan’da çeşitli yollarla gelen mülteci ve göçmenlere verdiğimizi yemek ikramımız. Tabi ki niyetimiz valiliği ve diğer yapıları sürece dahil etmek. Maalesef barınma, yemek ve hijyen en büyük sorunları.  Özelikle çocuklarda hijyene bağlı başlayan hastalıklar var” şeklinde konuştu.


                     KAÇAK GÖÇMENLER İÇİN YARDIM ÇAĞRISI
Kaçak göçmenlere destek vermek isteyen yardımseverlere çağrıda bulunan vakıf yetkilileri, "Şimdi ensar olma, imkanlarımızı paylaşma ve insanlığımızı güçlendirerek yaşatma zamanı. Bu nedenle herkesi destek olmaya, insanlık dıramının yaşanmasına engel olmaya davet ediyoruz" dedi.