Engelliler, ücretsiz kart sorununu görüştü

Van Altı Nokta Körler Derneği ile Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü yöneticileri, şehir içi taşımacılıkta yaşadıkları ücretsiz kart sorununu Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Kemal Mescioğlu ile görüş

VAN 6.11.2019 11:02:43 0
Engelliler, ücretsiz kart sorununu görüştü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, şehir içi taşımacılık yapan mavi renk halk otobüsü şoförlerinin son zamanlarda, engelliler başta olmak üzere ücretsiz kartı bulunanları, belediye tarafından ücretleri ödenmediği gerekçesiyle taşımak istemedikleri belirtildi.
Büyükşehir Belediyesi ile halk otobüsleri sahipleri arasında geçen yıl yapılan sözleşmede her ay ücretsiz kart bedellerinin düzenli olarak ödeneceğinin belirtildiğini dile getiren bazı halk otobüsü sahipleri, bir süredir bu parayı alamadıkları iddiasını dile getirdi.

ENGELLİLER, DAİRE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Yaşanan sorunlar üzerine, önceki gün Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor ile Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Kemal Mescioğlu ile görüştü.
Görüşmeyle ilgili bilgi veren Bor ve Tam, daire başkanına yaşadıkları sıkıntıları ve yaşanan tartışmaları aktardıklarını söyledi.
Dernek başkanları, araçlarda sesli sistem talebinde de bulunduklarını, Ulaştırma Daire Başkanı Mescioğlu’nun söz konusu talepleri yetkili mercilerle görüşeceğini söylediğini kaydetti.

ŞOFÖRLERLE TOPLANTI

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor ile Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam, Ulaştırma Daire Başkanı Mescioğlu ile yaptıkları görüşme ardından belediyede ayrıca halk otobüslerinin sorumlularıyla da bir toplantı düzenlendiğini ve Daire Başkanı Mescioğlu’nun kendilerine, “Şoförlerle hem ödemeler konusunu konuşacağız, hem de sizin yaşadığınız tartışmaları gündeme getireceğiz.” dediğini aktardı.
Bor ve Tam, “Daha önce ücretsiz kartlarla ilgili yapılan sözleşme bittiği için yeniden bir sözleşme yapılacak, bu konuyu o toplantıda tartışacaklardı, toplantının sonucunda ne gibi kararlar çıktı, henüz bilmiyoruz” diye konuştu.
Özel Haber: 
Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi