Engelliler için yemek programı düzenlendi

'Hasta ve Engelli Bakıcılığında Eğitimli Bireyler Projesi'nden faydalanan engelliler için yemek programı düzenlendi.

VAN 28.04.2014 11:48:39 0
Engelliler için yemek programı düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı olan Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezinde, “Hasta ve Engelli Bakıcılığında Eğitimli Bireyler Projesi” üzerinde faydalanan engelliler için yemek programı düzenlendi.

Programa Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş, ve Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezi Kuruluş Müdürü Mehtap Kızılkaya katıldı.

Hasta ve Engelli Bakıcılığında Eğitimli Bireyler Projesi; Çaldıran ilçe merkez ve köylerde bulunan 252 engelli ve yaşlı bireyin bakıcılığını üstlenen kişilere, “Hasta ve Engelli Refakatçiliği’’ adı altında Çaldıran Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile eğitim verilerek, bakıcılığını üstlendikleri bireylerin daha sağlıklı, daha hijyenik, daha yaşanabilir seviyeye ulaştırma amacıyla yapılan, 12 aylık süreci kapsayan bir proje olduğu açıklandı.

Proje kapsamında, sosyal ekonomik düzeyi düşük olarak tespit edilen 23 aileye Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol tarafından 16 adet tekerlekli sandalye, 2 adet akülü sandalye, 2 adet ortopedik yatak, 1 adet işitme cihazı,1 adet kat geliştirme cihazı ve 1 adet engelli bebek arabası takdim edildi.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, “Özelikle kırsal kesimlerde ve ulaşamadığımız engelli vatandaşlarımız olabilir. Bu yüzden bize sizlerinde desteği olur. Bu engelli ailelerine ulaşmamızı sağlar iseniz devletimizin sağladığı bu imkânlardan onlarda faydalanır” diye konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)