Engelliler, Genel Sekreter Çelikel’e sorunları aktardı

Van’daki engelli dernekleri başkanları, yeni atanan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Fatih Çelikel’i makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun temennilerini iletti hem de yaşadıkları sorunları aktardı.

VAN 11.05.2021 11:34:52 0
Engelliler, Genel Sekreter Çelikel’e sorunları aktardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Hanefi Baykara ile Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliğine yeni atanan M. Fatih Çelikel’i makamında ziyaret etti.

SPOR MÜSABAKALARI HATIRLATILDI

Aynı zamanda Genel Sekreter Çelikel’e tebrik ziyaretinde bulunan engelli dernek başkanları, ziyarette, yaşadıkları sorunları dile getirerek belediyeden yardım talebinde bulundu.

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Hanefi Baykara ile Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, pandemi nedeniyle ertelenen engelli spor müsabakalarının haziran ayında başlayacağını hatırlatarak destek istedi.

Genel Sekreter Çelikel de göreve yeni başladığını ifade ederek, taleplerle ilgili gereken hassasiyeti göstereceğini ifade etti.

SESLENDİRME SORUNU

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor da engellilerin ulaşımda yaşadıkları sorunlar hakkında Çelikel’e bilgi verdi.

Bor, hem belediye araçlarında hem de trafik ışıklarında seslendirme sorunu yaşadıklarını söyledi.

“ÇÖZÜM İSTEDİM”

Dernek üyeleri ve diğer tüm engelliler adına Belediye Genel Sekreteri Çelikel’den çözüm talebinde bulunduğunu ifade eden Bor, şunları söyledi:

“Van’da sadece Beşyol’da ve Ezberciler önünde sinyalizasyon olduğunu, diğer birçok kalabalık oluşan ve trafiğin sıkışık olduğu yerlerde olmadığını söyledim. Belediyenin araçlarında da seslendirme olmadığını ifade ettim. Araç hareket ederken durakları sayan bir seslendirme sistemi olmalı dedim. Kendisi de yeni göreve başladığını belirterek, konuyla ilgili gerekeni yapacağını söyledi.”

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi