Engelli yolu yenileniyor

Van merkezde yenilenen kaldırımlar üzerinde bulunan engelli yolları da yeni malzeme ile yenileniyor. Çalışanlar, engelli yolunda aksaklık yaşanmaması için özel bir dikkat sarf ettiklerini belirtirken, Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı

VAN 1.09.2020 09:51:40 0
Engelli yolu yenileniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Engellilerin şehir içi ulaşımını kolaylaştırmak için belediyeler tarafından çeşitli önlemler alınıyor. 

Tekerlekli araçlarıyla rahat hareket edebilmeleri adına bedensel engelliler için kaldırım başlarında rampalar yapılırken, görme engelliler için de duraklarda, trafik ışıklarında ve araçlarda uygulanan sesli uyarılarla engellilere hareket imkânı sağlanıyor. 

ENGELLİ YOLU

Görme engelliler için ayrıca kaldırımlarda sarı renk beton bantlardan oluşan özel bir yol da yapılıyor. 
Engelliler bu yolu takip ederek hem kalabalıklarda hem de trafik karmaşasından uzak bir şekilde gitmesi gereken yere daha rahat ulaşabiliyor. 

ENGELLİ YOLU YENİLENDİ

Sesli uyarı sisteminde olduğu gibi zaman zaman engelli yolu konusunda da yaşanan yıpranmalar nedeniyle sıkıntılar yaşanabiliyor.
Van merkezde birkaç yıl önce yapılan engelli yolunun bazı yerlerinde kırılmalar meydana gelirken, bazı yerlerde de plastik malzeme kullanıldığı için sorunlar yaşanıyordu. 

Büyükşehir Belediyesi, hem engelli yolunun yeniden düzenlenmesi, hem rampaların daha kullanışlı hale getirilmesi hem de kaldırımların yenilenmesi için İpekyolu ilçesinin geniş bir bölümünü içine alan çalışma başlattı.

“ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Engelliler, yüksek rampa ve kullanılan kaygan malzeme konusunda şikayetlerini dile getirirken, bu kez engelli yolunun kaygan olmayan beton malzemeden yapıldığı belirtildi.
Maraş Caddesinde engelli yolu yapan çalışanlar, kullanılan malzemenin ıslandığında, hatta kar düştüğünde kaymayan türden bir malzeme olduğunu söyledi. 

Çalışanlar, rampa boyu ve yol ile rampanın aynı hizada olması konusuna da dikkat ettiklerini, bir aksaklık yaşanmaması için özen gösterdiklerini ifade etti.

“YAPILAN YERLERİ DENETLEYECEĞİZ”

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor da yapılan yeni düzenleme konusunda daha önce yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini, iyi bir sonuç beklediklerini söyledi. 
Bor, yapılan yerleri dolaşarak denetleyeceklerini sözlerine ekledi.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi