Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye verildi

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı hayırsever işadamları tarafından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara verilmek üzere AK Parti İl Başkanlığına gönderilen tekerlekli sandalyeler sahiplerine ulaştırıldı. İlçelerle birlikte to

VAN 30.08.2017 10:36:41 0
Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Engelli vatandaşlara verilecek tekerlekli sandalyeler için, AK Parti il binasında dağıtım töreni düzenlendi. Sandalyelerin dağıtım programına, İl Başkan Vekili Adnan Yörük, AK Parti İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Abdullah İpin, Kadın Kolları İl Başkanı Havva Duran, Sosyal Politikalar Birim Başkanı Tülay Işık, Kadın Kolları Engelliler Koordinasyonu Başkanı Besra Kaymaz, İl Engelliler Koordinasyon Başkanı Sabahat Aras Şen, İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanı Muammer Takıs, tekerlekli sandalye verilen engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

 

“BU İŞ GÖNÜL İŞİDİR, ALLAH RIZASI İÇİN YAPILIR”
AK Parti İl binasında yapılan törende bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Birim Başkanı Abdullah İpin, “Şuana kadar il başkanlığımızın girişimleri sonucu toplam 171 adet tekerlekli sandalye, Valilik ve Kaymakamlıklarımızın sosyal yardımlaşma dernekleri tarafından da 53 adet akülü araç dağıtımı yapıldı” dedi.
“Yapılan bu iş gönül işidir. Allah rızası için yapılır” diyen İpin şöyle devam etti: “AK Parti teşkilatları olarak büyükşehirlerde koordinasyonlar kurulmuş durumda. Birinci olarak şehitlerden ve gazilerden sorumlu koordinasyon il başkanlıkları oluştu ve bütün ilçe birimleri ile beraber, şuanda şehit ve gazilerle alakalı o alana o koordinasyon ilgi gösteriyor. İkincisi yaşlılar koordinasyonu, bu genel merkezde kurulan koordinasyonlar, bu şehirde yaşlılarımızın tamamını tespit ederek bu güne kadar çok ciddi çalışmalar yapıldı. Üçüncü olarak da engelliler için koordinasyonumuz kuruldu. Kadın ve gençlik kollarında da bu koordinasyonlar ilçeler dâhilinde de kuruldu. Bu konularda çok ciddi çalışmalar var, bu güne kadar çok iyi izah edememiş olabiliriz, bu bizim eksiğimiz. Fakat bu icraatlar bugüne kadar hep yapıldı. Dört tane koordinasyonumuz var, sosyal politikalar olarak da şuan Türkiye dördüncüsüyüz Van olarak. Kadın kollarımız bir kere Türkiye birinciliği aldı, şuan mevcut ihtiyacı olan vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye vereceğiz, okullar başladıktan sonra da ayakkabı ve giyim yardımları yapılacaktır” diye konuştu.

 

“TALEBLERİMİZ DOĞRULTUSUNDA GELİYOR”
Daha sonra konuşan İl Engelliler Koordinasyon Başkanı Sabahat Aras Şen de şunları söyledi; “Bu tür yardımlar için iş adamlarımıza söylüyoruz, onlar da kendi isimlerini vermemek şartıyla bağış amaçlı bize bu tür yardımları gönderiyorlar. Bu gün toplamda 20 adet, ilçelere göndereceğimiz sandalyeler ve buraya gelemeyen engelli vatandaşlarımız var, onlara da araçlarımız hazır, kapı teslimi yaparak toplamda 35 adet sandalye dağıtmış olacağız. Yapılan yardımlar yalnızca bununla sınırlı kalmıyor, giyim, tekerlekli sandalye, beyaz baston ve benzeri birçok ihtiyaç taleplerimize cevap veriyorlar. Bunlar sürekli bizim taleplerimiz doğrultusunda bağış olarak geliyor, biz de ihtiyaç sahibi olan halkımıza dağıtıyoruz:” Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: