Engelli spor kulüpleri destek turları başlattı

Van’daki engelli spor kulüpleri, mayıs ayında başlayacak olan müsabakalar nedeniyle belediye ve diğer kurumlara yönelik destek turları başlattı.

VAN 30.04.2021 11:34:52 0
Engelli spor kulüpleri destek turları başlattı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Belediye tüzüğünde yapılan düzenlemeyle engelli derneklerine ve spor kulüplerine belli bir bütçenin ayrılması zorunlu hale getirilirken, işe alımlarda da yine engelli bireyler için yüzde 4 gibi bir kota öngörülüyor.

Van’daki engelli dernekleri ve spor kulüpleri de bu nedenle hem faaliyetleri sırasında yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle hem işsiz kalan üyeleri için daha çok belediyelerin kapısını çalıyor.

EDREMİT BELEDİYESİ BÜTÇE AYIRDI

Diğer bazı belediyeler başvuru üzerine engellilere gerekli yardımları sağlarken, Edremit Belediyesi ise her yıl engelliler için belli bir bütçe ayırıyor.

BELEDİYEYE ZİYARET

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam, Van İşitme Engellileri Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Aydın Türk ile Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, geçtiğimiz hafta içinde Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ı makamında ziyaret etti.

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, ziyarette yaptıkları çalışmalar ve yakın tarihlerdeki müsabakalar hakkında Belediye Başkanı Say’ı bilgilendirdiklerini ve başından beri kendilerine verdiği desteklerden dolayı plaket verdiklerini söyledi.

TUŞBA VE BÜYÜKŞEHİR DE ZİYARET EDİLDİ

Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mail Tam da ,daha önce Tuşba Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret ederek müsabakalarla ilgili yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

Tam, Belediyelerin ramazan ayı nedeniyle gıda malzemesi yardımında bulunduğunu ifade etti.

MÜSABAKALAR MAYIS’TA

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor ise, engelli kulüplerinin pandemi nedeniyle ertelenen müsabakalarının mayıs ayında başlayacağını, vakaların yükselmesinden dolayı farklı bir karar alınmazsa planlandığı gibi müsabakaların yapılacağını söyledi.

Bu nedenle Edremit Belediyesi’ni ziyaret ettiklerini belirten Bor, “Aslında bütün belediyelerin kendi belediye sınırları içinde olan engelli derneklerine belli bir bütçe ayırması lazım. Ama şu anda sadece Edremit Belediyesi bize bütçe ayırmış. Ben ve diğer engelli spor kulübü başkanları birlikte Belediye Başkanı İsmail Say’ı ziyaret ettik. Müsabakaların başlayacağını hatırlattık ve bir de plaket verdik.” diye konuştu.

Özel Haber: Adil HARMANCI/ M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi