Engelli spor kulüpleri çıkış yolu arıyor

Van’daki engelli spor kulüpleri, özellikle dış saha maçlarında ulaşım ve barınma konusunda çözüm üretebilmek için çıkış yolu arıyor. Engelli kulüpleri bu nedenle, sponsor arayışına çıkıyor.

VAN 14.12.2021 11:22:33 0
Engelli spor kulüpleri çıkış yolu arıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da Bedensel Engelli, Görme Engelli Ve İşitme Engellilere ait spor kulüpleri bulunuyor.
Farklı dallarda milli takıma oyuncu da yetiştiren engelli spor kulüpleri tüm spor dallarında müsabakalara katılıyor.
Goolball, güreş, yüzme ve judoda Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü, futbol ve voleybolda Van İşitme Engelliler Spor Kulübü, basketbolda ise Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü zaman zaman başarılı çıkışlar yapıyor. 

SPONSOR İHTİYACI

Ancak performanslarıyla ve yetenekleriyle öne çıkan engellilerin en büyük sorunu özellikle dış saha müsabakalarında ortaya çıkan sponsor ihtiyacı.
Sponsor olmadığında bazen maçlara çıkamadıklarını belirten engelli kulüpleri yetkilileri, gereken imkânlar olmadığında düşüş yaşayabildiklerini ve bu durumun sporcuların performansını olumsuz etkilenebildiğini söylüyor.

3. LİG’E DÜŞTÜLER 

Van’ın sponsor sorunu yaşayan engelli takımlarından biri de Türkiye Bedensel Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol 3. Ligi’nde yer alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı. Daha önce 1. Lig’de yer alan takım, süper lige çıkma planları yaparken giderek bir düşüş yaşadı. Birinci ligden ikinci lige düşen takım, 2021 Temmuz ayında Yalova’da tek maç usulü yapılan müsabakalarda da istediği performansı gösteremeyince 3. Lig’e düştü.  

SPONSOR ARAYIŞI

Diğer engelli kulüpleri gibi Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü de 2022 sezonunda daha iyi bir çıkış yakalamak için sponsor arayışına çıktı.
Kulüp yönetimi önceki gün Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’i ziyaret ederek yaşadıkları sorunları ve taleplerini aktardı.  

“DESTEK TALEP ETTİK”

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, görüşmede Genel Sekreter Çelikel’e, genelde Van’daki engelli spor kulüplerinin, özelde de kendi kulüplerinin karşılaştığı sorunları aktardığını belirterek, şunları aktardı:
“Genel sekreterimizle görüşüp ilimizde engellilerin sorunlarını, spor kulüplerimizin sorunlarını dile getirdik ve belirli periyodlar eşliğinde belediyede engelli sorunlarının çözümü için toplantılar yapılarak sorunların çözülmesini dile getirdik. Spor kulüplerimizin daha başarılı olması için belediyeden gereken desteklerin verilmesini talep ettik. Umarım engelsiz bir Van için herkes elinden geleni yapar ve sorunların değil başarıların konuşulduğu bir il oluruz.”

TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’in talepleri değerlendireceğini söylediğini ifade eden Baykara, “Sayın Çelikel, aktardığımız sorunlarla ilgili gereken görüşmeleri yapıp imkanları doğrultusunda destek olmak istediklerini söyledi. Engellilerle ilgili belediye olarak gereken çalışmaları yapıp bizleri bilgilendirecekler.” diye konuştu.