Engelli Dernekleri, beklentileri açıkladı

Van’da, engelliler için yürütülen çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, “Ancak bazı sıkıntılar da devam ediyor, onların da düzeltilmesi lazım” dedi. Bedensel

VAN 4.01.2018 09:55:49 0
Engelli Dernekleri, beklentileri açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Van’da, özellikle engelli ulaşımı konusunda son zamanlarda önemli çalışmalar yürütüldü. Çalışmaları değerlendiren engelli dernekleri, il genelinde engelliler için yürütülen çalışmaların olumlu olduğunu söyledi. Ancak engelli dernekleri, engelli bireyler için daha çok şeyin yapılmasını arzuladıklarını belirtti.
 
 
“RAMPA İŞGALİ...”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, belediyenin kaldırımlardaki engelli yolu ile ilgili çalışmalarını olumlu bulduklarını, ancak aynı kaldırımlarda bazı sorunlar yaşadıklarını da söyledi. 
 
Engelli rampalarının araç ve malzeme yığılarak engellendiğini belirten Kayhan, “Rampaların önüne halen araçlar park ediliyor. Berberler, işportacılar, kasaplar, bakkalar, hırdavatçılar malzemelerini, yolu ve rampaları kapatacak şekilde bırakıyor. Özellikle Ulu Cami civarında çok zorlanıyoruz” dedi. 
 
 
“YAPILANLARI TAKDİR EDİYORUZ”
Engelliler için yapılan bazı çalışmalara örnek veren ve bunları takdir ettiklerini de söyleyen Kayhan, “Şimdi kaldırımlarda çalışmalar var, kaygan olan engelli yolu kaygan olmayan malzemeyle düzeltiliyor. Engelli araç parkları yoktu, ama şimdi bildiğimiz kadarıyla 2-3 tane yapılmış. Tabi daha fazla yapılmalı çünkü şehir büyük ve engelli sayısı da fazla. Ayrıca esnaftan ve vatandaştan da anlayış bekliyoruz, yollarımız rastgele işgal edilmesin” diye konuştu.
 
 
ÜSTGEÇİTLER
Van Bedensel Engelliler Derneği üyesi bazı engelliler de, üstgeçitlerde özellikle bedensel engellilerin zorlandığını belirterek, üstgeçitlerden yararlanamadıklarını, mutlaka buralarda asansörlerin bulunması gerektiğini ifade ettiler.
Özel Haber: Adil HARMANCI / Mürsel ÖNER
Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi