Engelli Dernek Başkanlarından Vali Bilmez'e ziyaret

Van Engelli Dernekleri Başkanları, 'Engelliler Haftası' nedeniyle Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’i, makamında ziyaret etti.

VAN 19.05.2021 10:43:51 0
Engelli Dernek Başkanlarından Vali Bilmez'e ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

17 gün süren tam kapanma nedeniyle Türkiye’de bu yıl 10-17 Mayıs günleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri gerçekleştirilemedi.
Van’da da engelli dernekleri, tam kapanmanın hemen bitiminde engelli haftası nedeniyle Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e ziyarette bulundu.
Ziyarette, Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, Van Altı Nokta Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mail Tam, Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor ve Van İşitme Engelliler Kültür Eğitim ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk yer aldı.

SORUNLAR AKTARILDI

Ziyaretle ilgili bilgi veren Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, ziyaret sırasında Vali Bilmez’e Pandemi döneminde engellilerin yaşadıkları sorunlar hakkında bilgilendirmede bulunduklarını söyledi. 
Vali Bilmez’in dernek başkanlarının yaptıkları aktarımlardan sonra daha geniş bir toplantı sözü verdiğini ifade eden Baykara, “Sayın Valimiz ileriki günlerde bazı engellilerimizin dernek yöneticileri ile birlikte sanal ortamda zoom üzerinden bir araya gelip sohbet etmek istediklerini dile getirdi. Biz de ileriki günlerde sayın valimizle bazı engelli sporcularımızı, üyelerimizi buluşturacağız” diye konuştu.

AŞILAMADA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, ziyaret sırasında Vali Bilmez’in kendilerine aşı önceliği sözünü verdiğini de dile getirdi.
Baykara, şöyle dedi:
“Sayın valimiz ayrıca Covit-19 aşıları geldiğinde öncelik olarak engellilere gereken kolaylık sağlanacağını ve hastanelere gitme imkânı olmayan engellilerin aşılarının evlerinde yapılarak gereken kolaylıkların sağlanacağını da dile getirdi.”

“DERNEKLERE YARDIM YAPILACAK”

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor da ziyaret sırasında Pandemi döneminde özellikle ulaşımda yaşadıkları sorunları ve ekonomik sıkıntıları dile getirdiğini söyledi.
Vali Bilmez’in kendilerinden derneklerin oluşturacağı bir liste istediğini belirten Bor, “Vali bey her dernekten bir liste istedi, sanırım nakdi ya da gıda desteği yapılacak. Biz de listelerimizi hazırlayarak vali beye takdim ettik” bilgini verdi.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi