Engellerin kaldırılması için koordineli çalışma çağrısı

Van İl Sağlık Müdürü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada engellerin kaldırılması için kurumlara koordineli çalışma çağrısında bulundu.

VAN 1.12.2015 17:54:59 0
Engellerin kaldırılması için koordineli çalışma çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada engellerin kaldırılması için kurumlara koordineli çalışma çağrısında bulundu.

Açıklamasında tüm engellilerin, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Gününü’ kutlayan Dr. Ergün Yanmaz, engellerin önlenebilmesi ve farkındalığın artırılması için kurumların koordineli çalışması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından engellilere yönelik bir dizi çalışmaların yapıldığını belirten Dr. Yanmaz, özelikle kurumlara gelen engeli vatandaşların ulaşım sorunu başta olmak üzere engellilerin kullanımına uygun asansör ve rampa yapıldığını belirtti.

Yanmaz, engelli vatandaşların bazılarının doğuştan gelen bazı hastalıklardan dolayı bu duruma geldiklerini belirterek, “Sağlık Bakanlığı bu konuda çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ise engelliliğin önlenebilmesi için her doğan bebeğe çeşitli testler ve taramalar yapmaktadır. Doğum öncesi ve sonrasında yapılan bu tür test ve taramalar olumlu sonuçlar vermektedir.” dedi.

Engellilere yönelik çeşitli iyileştirmeler yapıldığını kaydeden Yanmaz, Sağlık Hizmetine erişim ve ulaşımda kolaylık sağlandığını belirterek, hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında hasta kabulünden polikliniklere kadar engellilere muayene, tetkik ve tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetleri sunulduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: İLKHA (İLKE HABER AJANSI)