Engelleri aşmak için yürüdüler

Van`da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir araya gelen bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve engelliler, engelleri ortadan kaldırmak için bir yürüyüş düzenledi.

VAN 10.05.2013 17:09:42 0
Engelleri aşmak için yürüdüler
Tarih: 01.01.0001 00:00
Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı’ndan Van Valiliği önüne kadar yürüyen engelliler ve STK yetkilileri burada çelenk bırakma töreni düzenledi.

 

Valilik önünde kısa bir konuşma yapan Bedensel Engelliler Derneği Van Şube Başkanı Abidin Kasapoğlu, bu insanları engelli olarak görmediklerini belirterek bunlara bu gözle bakanların engelli olduğunu söyledi.

 

Engellilerle 16 senedir içli dışlı olduğunu belirten Kasapoğlu, “Bunlarda engel yoktur. Başarı vardır. Hatta görme engelli olan bir kızımız judoda Türkiye birincisi oldu. Demek ki bunlar engelli değil. Bunları engelli olarak kabul etmiyoruz” dedi.

 

“Engellilerin yüzde 20’si trafik kazalarından kaynaklanıyor”

Van milletvekillerinin engellilere ait STK’ları ziyaret etmediklerinden yakınan Kasapoğlu, “Bizleri üzen trafik canavarlarıdır. Çünkü engellilerin yüzde 20’si trafik canavarından kaynaklanıyor. Engellilerimiz durakta bekliyor. Halk otobüsü almıyor. Minibüsler almıyor. Bunlar tekrar dönüp evlerine gidiyor. Ama bizde maalesef engellilere korna çalıp yol isteyenler var. Bu yanlıştır. Benim özürlüm sadece onların yüreklerinin sevgisini istiyor” diye konuştu.