Enerji Verimliliği Derneği Van Şubesi Açıldı

Türkiye geneli toplam 14 şubesi bulunan Enerji Verimliliği Derneği 15. şubesini Van’ın süphan mahallesinde bulunan İş Geliştirme Merkezinde açtı.

VAN 6.05.2015 00:08:07 0
Enerji Verimliliği Derneği Van Şubesi Açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Enerji kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla kurulan Enerji Verimliliği derneğinin Van şube açılışına derneğin Başkan vekili Adnan Ersoy Ulubaş derneğin şube başkanı Emre Yörük Organize sanayi yönetim kurulu başkanı Necmeddin Çok Van sanayi bilim Teknoloji il müdürü Nevzat Gün ve birçok STK temcilsi Vanlı iş adamları ile  Dernek Yönetim kurulundan oluşan bir heyet katıldı.

Açılış öncesi Enerji Derneği Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş’ın katılımı ve birçok STK yöneticisi ve yerel basınla sabah kahvaltısında buluşuldu.

Derneğin Açılış konuşması yapan Emre Yörük enerji kaynaklarının daha etkin ve üretilen enerjinin verimli olarak tüketilmesi gerektiğini belirtti.
“Enerjiye ihtiyaç vardır”
Artan nüfus enerji kaynaklarında meydana gelen azalma, araç ve gereçlerin kullanımının yaygınlaşması ile birlikte hergeçen artan bir enerji ihtiyacı ortaya çıktığını belirten Yörük ; “Buda enerjinin üretim ve tüketiminde yeni politika ve uygulamaların yapılmasını zorunlu kılmaktadır. bu bağlamda vanda enerji kaynaklarının daha etkin kullanılması çevreye duyarlı enerji üretim sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilen enerjinin verimli olarak tüketilmesi günümüze çok büyük önem arz etmektedir”dedi.
“Enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz”
Enerji verimliliği derneği olarak okul öncesi eğitimden sanayiye kadar birçok alanda enerji verimliliğini artırmaya ve enerji verimliliği bilinci yaratmaya yönelik çalışmaları yürütüklerini söyleyen Yörük; Bu çerçevede yerelde söz konusu bilinçlendirme ve yönlendirme çalışmalarını yürütmek ve bu sürece katkı sağlamak amacıyla Enerji Verimliliği Derneği’nin Van şubesini açmaktayız”dedi.

“Enerjimiz verimliliğinde kat edecek çok yolumuz vardır”
Enerji verimliliğinde 2023 yılına kadar 150 milyar dolara yakın hedeflerinin  olduğunu belirten Adnan Ersoy Ulubaş; “Bu tasaraffu sağlamamız gerekiyor.Bunu    her yere gidip anlatıyoruz.Bunları ölçülebilir halde test ediyoruz.Başarı çok yüksek  Van’da  bunu sağlamış bulunuyoruz”dedi. 
 Dernek şubesinin doğu illeri arasında Van’da açmalarının sebebi hakkında Ulubaş;”Van tercih etmemizin nedenlerinden birisi serhad şehri oluşudur. Doğunun en gelişmiş şehrinden batıya doğru ilerliyoruz.  Van’da bu potansiyel görüyoruz. Hem enerji hem sanayi hemde diğer nufüs yoğunluğu itibariyle burayı seçtik”dedi