Encümenler seçildi

Toplantının ilk gündem maddesi olan 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin (J) bendi gereği 5 İl Encümen üyesinin gizli oyla seçimi yapıldı. Yapılan oylamada BDP'li Faruk Gören, Burhan Özevli, Celalettin Bartu, Cemal Tutak

VAN 3.04.2013 12:30:17 0
Encümenler seçildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Genel Meclisi Nisan aylık mutat toplantıları devam ediyor. İl Genel Meclisi Nisan ayının ikinci  toplantısı Meclis Başkan Vekili Öner Yiğit Başkanlığı´nda yapıldı.
Toplantıda konuşan Meclis Başkan Vekili Öner Yiğit, şehir içindeki ahırların yarattığı sorunlara ilişkin herkesin basın üzerinden açıklamalarda bulunduğunu ancak kimsenin de sorunun çözümü için kılını kıpırdatmadığını ifade etti. Van Valisi´nin, yerel yöneticilerin, STÖ temsilcilerinin hergün ahırların çözümüne ilişkin beyanda bulunduğunu ve bazı kişilerin reklamını yapabilmek için bu sorunu suistimal ettiğini söyleyen Yiğit, "Madem herkes kararlı; o zaman sorunun çözümü için neden start verilmiyor? Ahır sorunu SODES projeleri içinde çözülebilir, ama SODES´in paralarının nereye gittiği belli! Diğer kurumlar zaten bu konuda duyarsız. Burada duyarsız bütün kurumları da kınıyorum." dedi.
Encümenlik seçiminin ardından Van İl Genel Meclisinin 2013 yılı makine ekipman kira bedel artış oranının belirlenmesi ilişkin rapor, Van´da evsel atıkların toplanması geri dönüşümü hakkında hazırlanan rapor ve TEİAŞ´ın çalışmaları hususunda komisyonlarca hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlandı.
Van İl Genel Meclisi Nisan ayı mutat toplantıları bugün de diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam edecek.
Haber: Oktay CANDEMİR