En Şanslı Depremzede

Depremin ardından Bostaniçi beldesinde afet konutlarını yapan yüklenici firma, inşaat sürecinde ..

VAN 6.10.2012 16:05:12 0
En Şanslı Depremzede
Tarih: 01.01.0001 00:00

Depremin ardından Bostaniçi beldesinde afet konutlarını yapan yüklenici firma, inşaat sürecinde döşedikleri örnek dairenin tüm eşyalarını hak sahibi aileye hediye etti.

En şanslı depremzede 

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca TOKİ'ye Van merkez ve Erciş'te yaptırılan 17 bin 471 konuttan 15 bin 200'ünün kura ve anahtar teslim süreci devam ediyor.

Kura çekimlerinin ardından anahtarlarını teslim alan hak sahipleri evlerine yerleşmeye başladı.

Bostaniçi beldesinde ilk etap konutları yapan yüklenici firma, inşaat sürecinde içini döşeyerek düzenlediği örnek dairenin tüm eşyalarını hak sahibi aileye hediye etti.

Kura çekiminde dayalı döşeli daireyi hak almaya kazanan Şevket Oktar'a (32) anahtarı firmanın proje müdürü Hikmet Yeralkış verdi.

Eşi ve 3 çocuğuyla döşeli evi gezen Oktar, evin çok güzel döşendiğini söyledi. Bu kadar güzel döşenmiş olabileceğini düşünmediğini ifade eden Oktar,

"Allah devletimizden, başbakanımızdan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden ve emeği geçen herkesten razı olsun. Evimiz yoktu, konteynerde kalıyorduk ve hala orada yaşıyoruz. Birkaç gün içinde evimize gelip yerleşeceğiz. Depremden sonra 9 aylık süre içinde bu kadar evin yapılması gerçekten kolay değil. Bu evler eksi 20 derece soğukta yapılmış. Çok sağlam ve güvenilir bir ev olmuş" dedi.

Bir fırında işçi olarak çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını ifade eden Oktar, böyle bir daireye sahip oldukları için çok mutlu olduğunu söyledi.

Firmanın Proje Müdürü Hikmet Yeralkış ise, depremden bir ay sonra 288 konutun inşaatına başladıklarını belirterek, 15 Ağustos itibariyle konutları TOKİ'ye teslim ettiklerini ifade etti.

İnşaat sürecinde bu konutu örnek daire olarak döşediklerini anlatan Yeralkış, "Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a söz verdiğimiz gibi kurada, bu daireyi çeken aileye tüm eşyaları hediye ettik. Eşyaların yaklaşık maliyeti 25 bin liradır. Güle güle kullansınlar. İnşallah Van bir daha bu tür acıları yaşamaz" diye konuştu.