EN GENCİ VAN'DA,

EN YAŞLISI ESKİŞEHİR'DE

VAN 4.04.2014 10:59:20 0
EN GENCİ VAN
Tarih: 01.01.0001 00:00
30 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti 48, CHP 14, BDP 10, MHP 8, Bağımsız ise 1 kentte belediye başkanlığı kazandı.



Haber: Adil HARMANCI
Birçok seçim bölgesinde küçük farklarla kazanılan bu nedenle en fazla itirazlara neden olan seçim olmasının yanında, bir de sonuçlara göre, Türkiye´nin Büyükşehir belediyeleri ile genelde en genç belediye başkanı ile en yaşlı ve en fazla seçilen belediye başkanı da ortaya çıktı.

BÜYÜKŞEHRİN EN GENCİ
Büyükşehir statüsündeki belediyelerde en genç belediye başkanı 30 Mart yerel seçimleriyle Büyükşehir statüsüne alınan Van Belediyesi´nin Başkanı BDP´li Bekir Kaya oldu.

Asıl mesleği avukatlık olan Kaya, evli, bir çocuk babası ve 37 yaşında.

EN YAŞLI VE EN FAZLA SEÇİLENİ
30 Mart 2014 yerel seçimiyle Büyükşehir´in en yaşlısı ve en fazla seçileni ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP´nin mevcut belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu.
Seçimleri 4´üncü kez kazanan ve Türkiye´de en fazla üst üste belediye başkanı seçilen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, evli, 2 çocuk babası ve 77 yaşında.

TÜRKİYE´NİN EN GENCİ
30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde seçilen en genç belediye başkanı ise BDP Cizre Belediye Başkanlığını kazanan Leyla İmret oldu. Yüzde 81?lik rekor oyla Cizre Belediye başkanı seçilen İmret, 27 yaşında.

İLGİNÇ BİR ÖYKÜ
İmret´in ayrıca bir de ilginç öyküsü var.
Henüz 5 yaşındayken babasının öldürülmesine şahit oluyor. Annesi ile Mersin´e göç eden İmret bir süre sonra akrabalarıyla Almanya´ya gidiyor. Bremen´de okuyan, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Leyla İmret, 22 yıl sonra babasının mezarını ziyaret etmek için Cizre´ye geliyor. Seçimlere denk gelince de BDP´ye belediye meclis üyeliği için başvuruyor. Ancak, BDP kendisini eşbaşkan olarak gösteriyor.