En eski Kur’an mağarada bulundu

Yemen’de bir genç dağ mağaralarından birinden dünyanın en eski Mushaf nüshasını buldu. Genç gelen tüm tekliflere rağmen bu tarihi hazineyi satmayı reddediyor.

VAN 11.10.2012 16:42:29 0
En eski Kur’an mağarada bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yemen’in Dali Şehri’nden bir genç, şehrin güneyindeki dağ mağaralarından birinde bugüne kadarki en eski Kur’an nüshasını buldu. Mushafın arasında ayrıca nadir; deriden bir örtü ile sarılmış mumsu bir maddenin varolduğu belirtildi.

Her Müslüman’ın bulabilmiş olmayı temenni edeceği bu tarihi mushafın ilk sayfasına ise şu ifadeler yazılmış: ‘Hicri 200 yılında Allah’ın fakir kulu tarafından kopya edilmiştir.’

Mağarada ayrıca mushafın yanında bir de üzerinde Arapça harflerle ‘zülfikar’ yazılı cilalı bakırdan bir kının içinde bir kılıç bulundu. Zülfikar, bilindiği gibi Ali bin Ebu Talib’in kılıcının ünlü ismidir ve bu kılıç bazı tarihi rivayetlere göre kendisine büyük ihtimalle Allah Rasulü (s) tarafından hediye edilmiştir.

Yemenli gence bulmuş olduğu bu tarihi mushafı satması için ardı ardına cezp edici teklifler gelmeye devam ediyor. Bu tekliflerin sonuncusu 12 milyon Yemen Riyali. Ancak bulduğu bu değerli hazineyi satmamakta kararlı olan genç tüm teklifleri reddediyor.(Defne Bayrak-Küreselhaber)