En düşük emekli maaşı 4253 TL olsun

Asgari ücrete yapılan zammın emekli maaşı için de geçerli olması için bir açıklamada Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu (MESK) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül’den geldi.

VAN 23.12.2021 16:09:18 0
En düşük emekli maaşı 4253 TL olsun
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçen hafta asgari ücretin 4.253 TL belirlenmesinin ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Asgari ücretteki artışla birlikte emeklilerde maaşlarının yükselmesi konusunda yetkililere seslendi. Asgari ücrete yapılan zammın emekli maaşı için de geçerli olması için bir açıklamada Memur ve Emekli Sendikaları Konfederasyonu (MESK) Van İl Başkanı Mehmet Şakir Gül’den geldi.

Asgari ücretin 4253 TL olması memnuniyet verici bir durumdur diyen Şakir Gül, “ülkemizde bulunan 13 milyon 500 bin emeklimizin yüzde 70 asgari ücretin altında 1500 TL maaş alan emekliler vardır. Yaşadığımız bu pahalılık karışında hayatlarını sürdürebilmeleri için en az yeni açıklanan asgari ücret seviyesine 4253 TL’ye çıkarılmasını sayın yetkililerimizden talep ediyoruz. Asgari ücretin altında maaş alan emeklilerimiz  asgari ücretle çalışanlarımız ve geçen sıkıntısı çeken dar gelirli vatandaşlarımız için daha fazla bu oluşan pahalılık karşısında ezilmemeleri adına yeni oluşabilecek pahalılık karşısında önemli tedbirler alınması ve stokçular ile fırsatçılara fırsat verilmemeli aksi takdirde verilen bu yeni asgari ücretin ileride muhtemelen oluşabilecek hayat pahalılığı karışında kısa zaman zarfında erimelerine neden olabilir” dedi.
Kaynak : Vangölü TV