En az vaka Doğu Anadolu Bölgesi'nde…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı verilere göre, Türkiye genelinde en vakanın olduğu bölge Doğun Anadolu Bölgesi olurken, son haftalarda ciddi vaka art

VAN 1.03.2022 10:24:04 0
En az vaka Doğu Anadolu Bölgesi'nde…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz haftalarda en az vaka onarıyla ilk sırada yer alan Van, geçen hafta birinciliğini Bingöl'e kaptırmıştı. 12-18 Şubat tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarında bu hafta Bingöl yine ilk sırada yer alırken, Şırnak ikinci, Van ise üçüncü sırada yer aldı.

Bu hafta Amasya, Kırşehir, Aksaray, Denizli, Yozgat, Çorum, Samsun, Tunceli, Eskişehir ve Artvin en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise ülke genelinde en az vakanın görüldüğü üçüncü il oldu. Açıklanan son verileri göre Van'da vaka sayısında düşüş olduğu görüldü.

Son haftalarda 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ilk sırada yer alan Van, 05-11 Şubat arasında 108,98 oranıyla ikinci sıraya gerilemişti. Son açıklanan verilere göre Van'da geçen haftaya oranla düşüş olduğu gözlemlendi.

Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Bingöl 74,88 onarıyla ilk sırada yer alırken, Şırnak 82,88 oranıyla ikinci, Van ise 86,59 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, " 12-18 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Amasya, Kırşehir, Aksaray, Denizli, Yozgat, Çorum, Samsun, Tunceli, Eskişehir, Artvin"  ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Amasya, Kırşehir, Aksaray, Denizli, Yozgat, Çorum, Samsun, Tunceli, Eskişehir ve Artvin olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta yine Amasya, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Bingöl ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vaka ile ilk sırada yer aldı.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta Bingöl gelirken, Bingöl'ü sırasıyla Şırnak, Van, Muş, Batman, Antalya, Ağrı, Hakkari, Siirt, Erzurum, Erzurum, Mardin, Şanlıurfa, Kars, Iğdır ve Diyarbakır takip etti.

Van, 86,59 oranıyla 12-18 Şubat tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde üçüncü sıraya geriledi.

Açıklanan verilere göre bu hafta yine Van'da vaka sayılarında düşüş olduğu görüldü.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun