Emniyetten, sanal basın haberine yalanlama

Van'ın bazı internet sitelerinde çıkan 'Polis İpekyolu'nda uzun namlulu silahlarla ev taradı','Xaçort'da polis ev taradı, 4 yaralı var' başlıklı haberlerle ilgili, Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

VAN 17.08.2015 09:38:20 0
Emniyetten, sanal basın haberine yalanlama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Haber Merkezi
Van İl Emniyet Müdürlüğü, "Polis İpekyolu'nda uzun namlulu silahlarla ev taradı","Xaçort'da polis ev taradı, 4 yaralı var" başlıklı haberlerin bazı internet sitelerinde yayınlanması doğruyu yansıtmadığını belirterek, polisin uzun namlulu silahlarla ev taradığı yönündeki iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "14.08.2015 günü saat 18:30 sıralarında, ilimiz Doğu Caddesi'nde seyretmekte olan 65 AG 002 plakalı Citroen Berlingo marka aracın şüpheli davranışlarda bulunduğu ve bu araçtan 2 şahsın indiğinin polis helikopteri tarafından bildirilmesi üzerine, M.D. ve N.E. isimli şahıslar yakalanmış ancak araç ele geçirilememiştir. Bilahare devam eden çalışmalarda söz konusu araç Efendi Sokak 11 numaralı ikametin önünde terk edilmiş vaziyette bulunmuştur. Aracı bulan görevliler aracın sahibi hakkında araştırma yaparken etrafta toplanan kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırıya uğramışlardır. Görevliler, grubu dağıtma konusunda sayıca yetersiz kalmalarından dolayı uyarı maksadıyla havaya ateş açmışlar, devamında da gaz kullanmışlardır." denildi.

"EVİN TARANMASI KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Açıklamanın devamında ise; "Haberde iddia edildiği gibi bir evin taranması kesinlikle söz konusu değildir; keza vatandaşların darp edilmesi de gerçek dışıdır. Nitekim, haberlerde polis tarafından darp edildiği iddia edilen, Abdullah Tekyaşar, Vedat Tekyaşar ve Gülistan Tekyaşar isimli şahıslar Van Bölge Araştırma Hastanesi'ne gaza maruz kalmaktan dolayı başvurmuşlar, darp edildiklerine ilişkin başvuruda bulunmamışlardır. Başvuruyu kabul eden doktorların müracaatçılarda adli soruşturmayı gerektirecek darp ve cebir izine rastlamadıkları, bu nedenle de adli bir rapor düzenlemedikleri yapılan araştırmada tespit edilmiştir. Ayrıca hastaneye müracaat eden şahıslar henüz, herhangi bir adli makama şikayetçi olarak başvuruda da bulunmamışlardır." şeklindeki ifadeler yer aldı.

Öte yandan Van İl Emniyet Müdürlüğü, yalan haber yapmayı alışkanlık haline getirmiş bazı internet sitelerinin, yalan olduğunu bilerek halkımızı provoke etmek maksadıyla bu tür haberleri yayınladıkları öteden beri bilinmektedir. Halkımızın terör örgütünün propagandaları doğrultusunda yapılan bu tür haberlere itibar etmemesi gerektiğini belirterek uyarıda bulundu.
Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ