Elektrik kesintileri ile ilgili VEDAŞ’tan açıklama

8 yüklenici firma ve 350 kişilik ekip

VAN 18.08.2015 22:17:31 0
Elektrik kesintileri ile ilgili VEDAŞ’tan açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00
 
Elektrik kesintileri ile ilgili VEDAŞ’tan açıklama

Van’da son günlerde sık sık yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş (VEDAŞ) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.


Açıklamada, elektrik kesintilerinin şebekelerde yapılan yenileme çalışmalarından kaynaklandığı belirtilerek, çalışmaların tamamlanması durumunda kesintilerin minimize edileceği belirtildi.

VEDAŞ’ın açıklamasında, Van’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte, Büyükşehir’e uygun elektrik şebekesine kavuşması çalışmalarından dolayı kesintilerin yaşandığına dikkat çekilerek, “Bu planlamalar çerçevesinde Van Merkezde kapsamlı bir şebeke yenileme çalışması yapılarak çağın gereklerinin Van’a kazandırılması amaçlanmaktadır. Yapılan çalışmaların bitmesinin ardından birçok merkezde havai hatlar yer altına alınara,k Büyükşehir olan Van’ın kent estetiğine katkıda bulunulacak ve eski şebekelerden kaynaklanan arızalar da minimize edilmiş olacaktır.” denildi.

2 Nisan Caddesi, Maraş Caddesi, Sıhke Caddesi ve Milli Egemenlik Caddesi’nde (Kültür Sarayı ve Civarı) ve bazı ara sokaklarda havai hatların yer altına alınacağı belirtilen açıklamanın devamında “Depremden zarar gören trafo binaları çağın gereklerine uygun olarak yeniden tesis edilmektedir. Sadece şehir merkezinde 500’e yakın trafo yenisi ile değiştirilmekte ve trafoların değiştirilmesi ile beraber trafo kaynaklı arızalar minimize edilmektedir. İmar planına göre Belediye veya Karayolları tarafından yapılan yol genişleme çalışmaları sonucunda yolda kalan direklerin yerleri değiştirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.  

8 yüklenici firma ve 350 kişilik ekip

Çalışmaların 8 yüklenici firma ve 350 kişilik ekip ile yürütüldüğü bildirilen açıklamada ayrıca şu bilgilere de yer verildi:

“Yatırım çalışmalarımız 8   yüklenici firma,  300 saha ve 50 teknik personelle yürütülmektedir. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürüttüğümüz çalışmalara UKOME ve AYKOME tarafından destek verilmektedir. Şirketimizin özelleştirilmesi sonrasında hazırlanan planlar ve programların sonucu olarak uygulanmakta olunan projelerin, 2015 yaz dönemi yatırım programına alınan şebeke yenileme ve onarım çalışmaları sırasında gerçekleştirilmekte olan programlı elektrik kesintileri için halkımızdan ve esnafımızdan anlayış beklemekteyiz. Söz konusu kesintiler, programlı kesinti olup, tamamen uygulanmakta olan projelerin hayata geçirilmesine ve Van’ın çağdaş Elektrik Dağıtım alt yapısına kavuşturulmasına ve daha sağlıklı ve kesintisiz enerjiye kavuşturulmasına yöneliktir. 30-40 yıllık şebekelerin değiştirilmesi ve çağın gereklerine uygun Elektrik Dağıtım Şebekesine kavuşturulması için şirketimizin çalışmaları yaz süresince devam edecek olup, en kısa sürede bitirilmesi hedeflenmektedir.” (İLKHA)