Elde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin Kurban Bayramı'nda satamadığı kurbanlıkları Et Ve Süt Kurumu'nun alacağını duyurdu. Yapılan açıklamada kurbanlıklarını satamayan üreticilerin mağdur edilmeyeceği belirtildi

VAN 27.07.2021 13:53:18 0
Elde kalan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin hayvanlarını Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu'nun alacağını ifade edildi.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerin mağdur edilmeyeceğini belirterek, elde kalan hayvanları Et ve Süt Kurumunun (ESK) alacağını ifade etti.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kurban Bayramı nedeniyle üreticilerimiz tarafından hayvan pazarlarına getirilen ancak satılamayan kurbanlıklar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak. Bu yıl da kurbanlıklarını satamayan yetiştiricilerimizi mağdur etmeyeceğiz. Pazarda satılamayan hayvanların tamamını, talep etmeleri halinde, Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacağız. Et ve Süt Kurumumuz bu yıl birinci kalite büyükbaş kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci katile kesimlik kurbanlıkların et kilogramını 40 liradan satın alacak. Küçükbaş hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanlıkların et kilogramını 42 liradan, ikinci kalite koyunların et kilogramını 38 liradan satın alacak. Alım fiyatlarıyla ilgili diğer detaylar, EKS tarafından yetiştiricilerimize duyurulacak" ifadelerine yer verildi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun