Eksi 10 derecede 2 günlük kamp

Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri tarafından “kış etkinlikleri” kapsamında yaban hayvanları için doğaya yem bırakılırken, eksi 10 derece soğukta da 2 gün süren bir de kış kampı kuruldu.

VAN 1.02.2022 12:07:09 0
Eksi 10 derecede 2 günlük kamp
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından Van Gölü havzasının tanıtımı için Aralık ayında başlatılan “Kış Etkinlikleri” sürüyor.
Şimdiye kadar Nemrut dağına tırmanış, Muradiye Şelalesi ve Van Gölü’nde yüzme etkinliği gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, geçtiğimiz hafta da yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı ve bir de “kış kampı” kurdu. 

NEMRUT ETEKLERİNE YEM BIRAKILDI

Derneğin organize ettiği etkinlik kapsamında aktivistler ve doğaseverler geçtiğimiz pazar günü Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Van Gölü kıyısında yer alan Süphan dağı eteklerine yem bıraktı.
Nemrut dağı bölgesinde “Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın” pankartı açan aktivistler, bölgeye araçlarla taşıdıkları mama ve çeşitli yemleri yaban hayvanları için belli alanlara bıraktı.

BALIK BENDİNDE KIŞ KAMPI

Vangölü Aktivistleri Derneği’nin gerçekleştirdiği bir diğer farkındalık etkinliği ise “Kış kampı” oldu.
Aktivistler, Erciş Balık Bendi’nde kurdukları çadırlarda -10 derecede 2 gün süren bir kamp yaptı.

“HAVZADA 4 MEVSİM KAMP YAPILABİLDİĞİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK”

Kurulan kampla ilgili bilgi veren Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Özel, şunları aktardı:
 “Van Gölü Aktivistleri Derneği olarak bu yıl 3. kez kış kampı düzenledik. Bu kamp ile birlikte 4 mevsim Van Gölü Havzası’nda kamp yapılabildiğini göstermek istedik. Van Gölü Havzası çok özel bir coğrafyaya sahip olduğu için bu güzellikleri göstermek ve tanıtmak amaçlı kış kampını yaptık. Kış kampı kendine özgü zorlukları olsa dahi uygun malzeme ve şartlar dâhilinde düzenlenebilmektedir. -10 derecelik soğuğa rağmen gönüllü 8 üyemiz ile birlikte kampımızı düzenledik. Van Gölü Havzasında her türlü kış sporu yapılabilir.”

“HAVZA KORUNMALI VE TANITILMALDIR”

Havzada turizmin gelişmesi için farkındalık etkinliklerinin ve tanıtım faaliyetlerinin çoğalması gerektiğini belirten Özel, “Spor ve turizme yönelik potansiyelin artması için çalışmalar yapılmalıdır. Bu nadide bölgeyi korumalı ve geliştirmeliyiz.” diye konuştu. 

Özel Haber: Adil HARMANCI