Ekonomik olarak ne kadar bağımsızız?

Van Ticaret Borsası (VATBO) Başkanı Feridun Irak Ekonomik olarak dışa bağımlılığın devam ettiğini belirterek ekonomik olarak tam bağımsızlıktan söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

VAN 6.04.2013 17:42:13 0
Ekonomik olarak ne kadar bağımsızız?
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ekonomide Türkiye`nin dışa bağımlığını ve İmralı sürecinde gelinen noktayı değerlendiren VATBO Başkanı Irak, önemli açıklamalarda bulundu.

 

İnsanlığın 3 bin yıllık yazılı tarihinde sadece 300 yılının savaşsız geçtiğini belirten Irak, bunun ekonomik alanda büyük sıkıntılara yol açtığını aktardı.


"Ekonomik Sınırlar Kalkmıştır"
Türkiye`nin ekonomik tam bağımsızlıktan söz etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Irak, şunları söyledi:
"Bir taraftan da baktığınız zaman dünyada siyasi sınırlar muhafaza edilirken ekonomik sınırlar kalmamıştır. Artık dünyada ekonomik sınır diye bir sınır kalmadı. Globalleşen dünya düzeni devam etmektedir. Ama Eğer teknolojiniz yoksa gerçekten de bağımsızlık da söz konusu olamaz. Ülkemizin de bu yönde çabalarının olduğunu biliyoruz. Teknolojik olarak elden gelen çabanın gösterildiğini ve teşvik uygulamalarına baktığımızda teknolojiye yönelik yapılan yatırımların ciddi bir şekilde desteklendiğini görüyoruz."

 

"Çözüme Yönelik Atılan Adımlar Desteklenmelidir"
30 yıldır devam eden bir sorunun olduğunu ve bunun çözümüne yönelik çalışmaların desteklenmesi gerektiğine değinen Irak, "Kimine göre Kürt sorunu kimine göre terör sorunu herkes kendine göre farklı isimlendiriyor olsa bile ortada bir sorun var ve bu sorunun çözümüne yönelik çalışmalar var. Bu adımları memnuniyetle karşılıyoruz. Atılan bu adımlarda mutlaka herkesin elinden gelen katkıyı sunmalıdır ve köstek olmamalıdır. Bu sorunun çözümü ile birlikte biraz önce ifade ettiğimiz ekonomik bağımsızlığı da yalamamız çok daha kolay olacaktır." diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)