_“Ekip mantığıyla hizmet edeceğiz”

Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, kendisine adaylık verildikten sonra ilk kez konuştu. Takva, “Bireysel bir düşünceden ziyade, ekip mantığıyla hizmet edeceklerini vurgulayarak, “İlimizi Türkiye’de kalkınmı?

VAN 8.12.2018 09:59:44 0
_“Ekip mantığıyla hizmet edeceğiz”
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van FM'de Ziya Türk'ün hazırlayıp sunduğu 'Van Gündemi' programına telefon aracılığıyla katılan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle bu bölgede Ak Parti’nin değişime önem vermesi yönünde kendilerine bu görevi tevdi ettiklerini söyleyerek, Van TSO başta olmak üzere çeşitli meslek kuruluşlarındaki deneyimlerini siyasette Van’ın kalkınması için göstereceklerini ifade etti.

   Söz konusu başkanlık adaylığıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine bu görevi tevdi ettiğini söyleyen Takva, “Geçen hafta Çarşamba gününe kadar siyasete girmeyeceğime dair bir düşüncem vardı. Ama Çarşamba günü saat 14.30’da Cumhurbaşkanlığı’ndan beni aradılar. Mehmet Özhaseki ve Ömer Çelik ile görüştüm. Anket sonuçlarından söz etti. Anket sonuçlarında benim ismim yoğunlukla geçmiş. Ben ise siyasete bakış açımı dile getirdim. Biraz da Van’dan söz ettim. Bu telefon görüşmesinden sonra siyasete girdim diyebilirim. Sayın Cumhurbaşkanımız bu görevi bize tevdi etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Hayallerinin olduğunu biliyorum, gel bu hayalleri gerçekleştir, memleketine hizmet et’ sözünden sonra, benim diyeceğim bir şey kalmadı. İstanbul üzerinden Ankara’ya altı saatlik bir uçuş sonrası ulaştım ve adaylığımız gerçekleşmiş oldu” ifadelerini kullandı.

   Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (Ak Parti) Türkiye’nin en büyük partisi. Aynı zamanda hükümeti oluşturan bir çoğunluğun adı. Bu bir gerçek. Ben nasipse artık kentteki 16 yıllık Van TSO, meslek kuruluşlarındaki deneyimimi burada değerlendireceğim. Adaylığımla ilgili değerlendirmeler var. Olumlu ve olumsuz tüm eleştirileri saygıyla karşılıyorum. İnşallah herkese dokunacağız. Başkan olma egosu içinde değilim. Ben sadece değişmeden, muhalif kimliğimi de koruyarak kentin geleceği için çalışmaya gayret edeceğim. Alışkın olunan Necdet Takva profilinden öte bir Necdet Takva olmayacaktır. Ak Parti açısından, bölgedeki değişimin işaretlerinden biri de belki bizim adaylığımız oldu. Zaman zaman bu parti içindeki insanlarla da tartışmalarım oldu, ama bunları memleketimin hak ve menfaatleri için yaptım. Yanlış yapmadığımız, doğru işler yaptığımız, Ankara’daki ziyaretlerimizdeki gözlemlerimizde de ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

    Takva, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ak Parti devrimci bir partidir. Değişimi yaşayacaktır’ sözünü desteklediğini belirterek, “Bu devrimci anlayış çerçevesinde ilimizi Türkiye’de kalkınmış bir kent yapmak için çalışacağız. Van’ın dönüşümüne katkı sağlayacak şekilde planlamalarımızı yapacağız. Halkımızın temel ihtiyaçlarından başlayarak, eksiklikleri ve sıkıntılarını gidermek için gayret edeceğimizi belirtmek istiyorum. Allah bizleri, bize güvenenlere karşı mahcup etmesin. Ben bir kez daha bana bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, adaylığımız kesinleştikten sonra bizlere muhabbetlerini ileten tüm Vanlı hemşehrilerimize de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi