Edremit'teki festivale yoğun katılım....

Van'ın Edremit ilçesindeki tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen Ayran Aşı Balık Başı Festivali'ne binlerce vatandaş katıldı. Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, son çalışmalarla birlikte Edremit'in ülkenin en güzel

VAN 25.03.2018 18:30:43 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Edremit Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından ilçede düzenlenen 5. Ayran Aşı Balık Başı Festivali tarihi Kız Kalesi'nde düzenlendi.
   Binlerce vatandaşın katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu.
    Vatandaşların aileleri ile birlikte katıldığı festivalde, palyaçolar çocukları doyasıya eğlendirdi.
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, festivale katılanlara teşekkür ederek, 'Bizim tek amacımız bu halka en iyi hizmeti sunmaktır. Bakın biz göreve geldiğimizde tabiri caizse vatandaş denize sırtını dönmüştü. Yani sahiller işgal edilmişti. Bu işgallere son vereceğimizi söylediğimizde kimse inanmadı. Ama bir gecede işgalleri kaldırdık ve sahil yolu çalışmalarını başlattık. İnşallah Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan 8 Nisan'da Van'a geldiğinde sahil yolu çalışmalarımız bitmiş olur' dedi.
   Van halkının birçoğunun arabasının bagajında mangal bulunduğunu, daha önce gittikleri piknik alanlarında para ödemek zorunda kaldıklarını anlatan Kaymakam Çiçekli, şimdi yüzlerce barbekü bulunan piknik alanları hizmete sokulduğunu belirtti.
Kaymakam Çiçekli ilçede yeni parklar inşa ettiklerini, kaldırım ve yol çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek,  doğalgazın da bu yıl hizmete sokulacagını belirtti.
   Konuşma sonrası vatandaşlara ayran aşı ve balık dağıtıldı.
   Vatandaşlar Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çekerken, çocukların ise mutluluğu gözlerine yansıdı.