Edremit'te Halk Plajı açıldı

Van’ın Edremit ilçesinde Van Gölü kıyısında bulunan Dilkaya Plajı’nın açılışı yapıldı. Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ve halk plajına dönüştürülen yerin açılışında konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van Gölü

VAN 24.07.2017 10:37:11 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Edremit belediyesinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde Van Gölü kıyısında oluşturulan Dilkaya Plajı’nın açılışına Vali Murat Zorluoğlu, Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, göreve geldikleri günden beri belediye hizmetleri için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
Kültür-sanat ve spor perspektifiyle çalışmalar başlattıklarını ifade eden Çiçekli, “Bana göre bölgenin en güzel ilçesi Edremit’tir. Vatandaşın eksik olan hizmetlerini tespit ettik ve bunlar için gece gündüz çalışmaya başladık. Şimdi de bu plajımızın açılışını gerçekleştiriyoruz, emeği geçenlere ve açılışımıza teşrif eden herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Daha sonra konuşan Van Valisi Murat Zorluoğlu, Edremit belediyesini yaptığı çalışmadan dolayı tebrik etti.
Van Gölü’nün her yönüyle değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Zorluoğlu, şöyle dedi:
“Van gölü ya da buranın deyimi ile Van denizi Van için bir nimettir. Allahın bir lütfüdür. Van denizinden her boyutuyla insanımızın yararlanması lazım ve belediyelere düşen görev de Van denizi nimetlerinden yararlanacak projeleri hayata geçirmektir. Bu manada Edremit belediyemiz önemli bir proje başlatmış gözüküyor. Ve Van’da bir ilk olarak bu hizmeti başlatıyoruz.”
Van Gölü kirliliği konusuna da değinen Vali Zorluoğlu, “Van Gölünün ciddi manada kirlilikten korunmaya ihtiyacı var. Biz de belediye olarak yeni bir arıtma tesisi yapacağız. İki yıl içinde tamamlayacağız bu arıtma tesisini. Van gölüne arıtılmayan herhangi bir su artık akıtılmayacak. Bunun dışında farklı projelerimiz var. Onları da uygulamaya alacağız. Çevre yolu projesi başladı, yakından takip ediyorum, onun da 2019’dan önce büyük bölümünü tamamlamış olacağız” diye konuştu.
Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler yapılan protokol konuşmalarının ardından vatandaşlarla birlikte plajı gezdi.
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi