Edremit'te dereceye giren fotoğraflar ödül aldı

Edremit Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen ‘Edremit Belediyesi Foto Maratonu Yarışması’nda derece alan fotoğraflar sergilenirken, ilk 5’e girenlere ise ödülleri verildi.

VAN 20.12.2017 11:23:13 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Edremit’te restorasyonu tamamlanarak güzel bir görünüme kavuşturulan Van Gölü sahilindeki taş binanın alt katındaki sergi salonunda düzenlenen açılışa Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, gazeteciler ve fotoğrafçılar katıldı.

    Daha önce atıl durumda olan ve yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan taş binanın restore edilerek belediye başkanlığı ve sergi salonu olarak hizmet vermesinin ardından düzenlenen ilk etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.  

     Klasik bir görünüme kavuşturulan taş binanın alt katındaki sergi salonunda dereceye giren 5 fotoğraf ve sergilenmeye hak kazanılan 30 fotoğraf ziyaretçilerin beğeniye sunuldu. Yarışmanın birincisi Rıdvan Süslü, ikincisi Yeliz Sevin, üçüncüsü Adem Yurdagül, dördüncüsü Hasan Hüseyin Birlik ve beşincisi olan Aynur Aytin’e ödüllerinin Başkan Vekili Çiçekli ve Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Feyat Erdemir, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk ile fotoğraf sanatçısı Musa Talaşlı ve Ahmet Fatih Sönmez tarafından verilmesinin ardından sergi gezildi.
    Sergilemeye değer görülen fotoğrafları tek tek inceleyerek fotoğrafçılardan bilgilen alan Çiçekli, ilkini düzenledikleri yarışmaya olan katılımın yoğun olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Sergisi özellikle restorasyonu yapılan taş binada yapmak istedikleri için biraz geç açtıklarını ifade eden Çiçekli, “Elinize, gönlünüze, yüreğinize sağlık. Değerli jürimizin seçimiyle dereceye girenler belirlendi. Bu vesileyle ben hepinizi tebrik ediyorum. 1990 yılında yapılan ve zamanla kaderine terk edilen taş binamız, yapılan tadilat ile sergi salonu ve Edremit Belediye Başkanlığı olarak vatandaşımızın hizmetine açıldı. İlk sergimiz de Foto Maraton yarışmasında dereceye girenlerin fotoğraflarının sergilenmesi oldu. Dereceye giren arkadaşlarımızı tebrik ediyor, emekleriyle bizleri destekleyen değerli jüri üyesi fotoğraf üstatlarımıza da teşekkür ediyorum. Foto Maraton Sergimizin ziyarete açık olduğunu hatırlatır, tüm vatandaşlarımızı bu harika fotoğrafları görmeye davet ediyorum. Hep söylediğim gibi Edremit kültür, sanat, spor ve gastronomi durağı olacak, bu vizyonda bir hedefe daha ulaştık elhamdülillah. Hayırlı olsun” dedi.
   Fotoğraf severlerde yeni bir yarışmanın müjdesini veren Başkan Çiçekli, “Edremit’te kış konulu fotoğrafları yarışması düzenleyeceğiz. Fotoğrafçılarımızın da şimdiden çalışmaya başlayabilirler yakında ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi