Edremitli üniversite öğrencilerine ulaşım desteği

Van’ın Edremit İlçe Belediyesi tarafından, Edremit ilçesinde ikamet eden ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin ücretsiz ulaşımını sağlayacak olan “ Edremit Kart” için lansman toplantısı düzenlendi.

VAN 11.02.2022 17:54:57 0
Edremitli üniversite öğrencilerine ulaşım desteği
Tarih: 01.01.0001 00:00

Süphan Mahallesi Süphan Kültür merkezinde düzenlenen programa AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hamdullah Şevli, Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Elif Yörük, belediyenin çeşitli birim amirleri ve çalışanları, mahalle muhtarları ile öğrenciler katıldı. İlk etapta, 318 öğrenciye verilecek olan kart ile, söz konusu öğrenciler Edremit ile kampüs arasında ücretsiz ulaşım imkanına kavuşmuş olacak.
 

“318 TANE KARDEŞİMİZE TESLİM EDECEĞİZ”
Edremit Kart tanıtımının yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başlayan program, daha sonra protokol konuşmaları ile devam etti. Burada açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarına devam edeceklerine vurgu yaptı. 
Edremit için tarihi bir gün yaşadıklarını belirten Başkan İsmail Say, kampüse karadan bağlı olduklarını, Büyükşehir Belediyesi ile yürüttükleri ortak bir çalışma ile denizden de bağlanacaklarını söyledi. Say: “Belediyemizin Ulaşım Daire Başkanlığı ile yürüttüğümüz bir çalışma ile kampüsteki yanaşma limanının bitmesi ile denizden de Edremit, İpekyolu, Tuşba ve nihayetinde üniversite ile buluşturacağımız bir çalışma da gerçekleştireceğiz. Bizim uzun süredir üzerinde çalıştığımız yeni nesil kartı, bugün ilk etapta 318 tane kardeşimize teslim edeceğiz. Bu sadece bir ulaşım kartı değil, bu kart ile birçok şeyi yapabileceksiniz. Başta Edremit sınırındaki sosyal tesisler olmak üzere ve diğer ticari işletmeler olmak üzere Edremit’te oturan tüm halkımıza ulaştıracağız. Ama bunu bugün Edremit’te oturup yaklaşık 2 saatlik uzun bir trafik ile üniversiteye kadar yolculuk yapan kardeşlerimiz ile başlatmak istedik. İmkanlarımız arttıkça bunu lise talebelerimize, ortaokul talebelerimize ve diğer tüm kitlelere de yayacağız. Sosyal belediyecilik anlamında kütüphanelerimiz ile, EBA merkezlerimiz ile, etüt merkezlerimiz ile ve sürekli eğitim merkezlerimiz ile özellikle eğitim desteğine ve üniversite hazırlıkta zorlandıkları tüm aşamalarda kaynak desteğinden ders çalışacakları ortama kadar tüm aşamalara dokunmak istiyoruz” diye konuştu.

Edremitli üniversite öğrencilerine  ulaşım desteği

“BU DESTEĞİNİZ BİZİM İÇİN VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇOK ANLAMLI  ”

Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say’ın konuşmasından sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hamdullah Şevli, kürsüye davet edildi. Edremit’te ikamet eden öğrencilere ücretsiz ulaşım sağlayacak olan “Edremit Kart”ın hayırlı olması dileğinde bulunan Prof. Dr. Şevli: “Bir öğrenciye yapılan destek sosyal anlamda çok kıymetlidir. Edremit Belediyesinin yaptığı bu hizmet biz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi mensuplarını ve öğrencilerini son derece memnun etmiştir. Ben üniversitemiz adına, öğrencilerimiz adına bugün burada 318 öğrencimize ücretsiz ulaşım desteğini sağladığı için belediye başkanımız sayın İsmail Say’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Diğer ilçe belediyelerimizden ve büyükşehir belediyemizden de benzer katkıları öğrencilerimiz için beklediğimizi söylüyorum çünkü öğrencilerimiz için ulaşım gerçekten büyük bir sorun. Bizim 30 bine yakın öğrencimiz var ve öğrencilerimizin büyük bir kısmının maddi olanakları çok iyi değil. Biz üniversite olarak öğrencilerimize burs vermeye çalışıyoruz, ama ulaşım desteği öğrenci için gerçekten çok çok önemli. Bu desteğiniz bizim için ve öğrencilerimiz için çok anlamlı” ifadelerini kullandı.
Programa katılan  Ak Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas da birer konuşma yaptılar. Arvas, yaptığı konuşmasında : “Öğrencilerimizi memnun etmek, ailelerine katkıda bulunmak üzere sosyal belediyecilik hizmetlerinden ilkini Edremit’te hayata geçirmenin sevincini hep beraber yaşıyoruz” derken, Gülaçar ise: “ Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve emeği geçen bütün kardeşlerime canıgönülden teşekkür ediyorum. Edremit’te oturan kardeşlerimize ulaşımda bir nebzede olsa böylesi bir katkı çok kıymetlidir” dedi.
Program, yapılan konuşmalardan sonra Edremit Kart dağıtımı ve toplu selfi çekimi ile sona erdi.  

Haber: Mehmet Selim KURT