Edremit 'Yöresel Ürünler Pazarı' yeni çehresine kavuşacak

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunularak kabul gören 'Yöresel Ürünler Pazarı' alanında incelemelerde bulunan Van'ın Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Yöresel Ürünler Pazar?

VAN 19.03.2021 11:03:56 0
Edremit 'Yöresel Ürünler Pazarı' yeni çehresine kavuşacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Yöresel Ürünler Pazarı'nın yeni çehresiyle Vanlıların hizmetine sunulacağını ve içinde kadın emeği pazarı ve Glutensiz kafeninde yer alacağı projenin Van'a çok yakışacağını ifade etti. Van'ın yöresel ürünleri başta olmak üzere organik sebze meyve satışının yapılacağı pazar yakın zamanda Edremit'te hayata geçirilecek. Daha önce projelendirilerek, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na sunulan 'Yöresel Ürünler Pazarı' projesi kabul görmüştü. Yöresel Ürünler Pazarı projesinin Edremit'in turizmine büyük katılar sunacağını ifade eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, projenin hayata geçirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen'e katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Say, yöresel ürünlerin üretimi ve pazarlanmasında mevcut pazarın etkin rol oynayacağını belirtti. Başkan Say, yöresel ürünlerin katma değeri yüksek ticari ürünler haline dönüştürülmesinde bu gibi pazar yerleri büyük önem taşıdığını söyledi.

"TURİZMİN GÖZ BEBEĞİ OLAN İLÇEMİZDE, İLİMİZE VE BÖLGEMİZE YAKIŞIR MODERN BİR YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI KAZANDIRACAĞIZ"

Alanda incelemelerde bulunan ve Yöresel Ürünler Pazarı hakkında bilgi veren Başkan Say, "Güzel mekanların yer alacağı pazarda yöresel ürünler başta olmak üzere sebze meyve ve işlenmiş ürünlerin de daha güzel ortamlarda satışa sunulacak. Turizmin göz bebeği olan ilçemizde, ilimize ve bölgemize yakışır modern bir yöresel ürünler pazarı kazandıracağız inşallah. Pazarımızın bölgenin ekonomik kazanımının büyümesinde çok büyük işlevi olacaktır. Van'ın yöresel ürünlerinin yer alacağı modern Pazarımız, ilçemiz başta olmak üzere ilimiz ve bölgemizi kapsamaktadır. Yöresel ürünlerimizin satılacağı bu pazarımızın ilimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.