Edremit TOKİ'de ulaşım çilesi…

Van'ın Edremit İlçesi'ndeki Yeni TOKİ'lerde oturanların ulaşımla ilgili şikâyetleri bitmek bilmiyor. Vatandaşlar, özellikle minibüslerin duraklarda dolmadan hareket etmediğini, bu kez yollarda yolcuların mağdur edildiğini ifade ettiler.

VAN 10.04.2015 10:39:56 0
Edremit TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

        
                 Deprem sonrası Edremit ilçesinde inşa edilen TOKİ'lerde oturan vatandaşların ulaşım çilesi sürüyor. Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait yeni otobüslerin sefer yapmasına rağmen yine bazen dakikalarca yolda minibüs veya otobüs beklediklerini anlatan vatandaşlar, bu sorunun bir an önce sona ermesi gerektiğini anlattılar. 

                Özellikle minibüslerde yolculuk yapanların büyük bir kısmı ulaşımda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, "Çarşı merkezinde minibüslere bindiğimizde tek bir boşluk olduğunda bile hareket etmiyorlar. Arka bölüme bir oturak yapmışlar ve yine yan tarafa yolcuların oturması için ayrı bir bölüm yapmışlar, buraların bile dolmasını bekliyorlar. Birçok yolcu oralara oturmak istemiyor, bu kez onlar yer boş mazeretiyle hareket etmiyor. Bazı yolcular dayanamayıp yan bölümlere oturduktan sonra araç hareket ediyor. Bu kez yolda dakikalarca araç bekleyenler, araç dolu olduğu için araca binemiyor" ifadelerini kullandı. 

               Minibüslerdeki muavinlerin yolcularla diyalogunun da kötü olduğunu belirten birçok vatandaş, muavinlerin hareketlerinin iyi olmadığını ifade ettiler. Öğrenci olan ve parasını muavine uzattıktan sonra 'bir öğrenci' diyen kişiyi, minibüste herkesin içinde aşağılayarak 'öğrenci kimliğini görelim!' diyen muavinler olduğu belirtiliyor. 
Vatandaşlar söz konusu sorunların bir an önce çözülmesini bekliyor.    Bölge: Burhan Ergin