Edremit TOKİ hattı için 65 yeni minibüs!

Edremit TOKİ’de çileye dönüşen ve vatandaşların büyük sıkıntılar yaşadığı ulaşım sıkıntısı nihayet çözüme kavuştu. 65 minibüsü daha hizmet vereceği araçların güzergâhları belirlendi ve minibüsler yolcu taşımaya başl

VAN 21.02.2014 12:57:31 0
Edremit TOKİ hattı için 65 yeni minibüs!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Özellikle depremden sonra onbinlerce konut yapılmasına rağmen araç sayısı yetmeyen ve vatandaşın büyük sıkıntı yaşadığı toplu taşımada rahat bir nefes aldıran adım atıldı. Dönemin Şoförler ve Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Faruk Alpaslan, “İl Trafik Komisyonu kararına istinaden hizmet verecek 65 minibüs için Ulaştırma Bakanlığı’na görüş sunduk. Bakanlıktan olumlu karar çıktı. Ama yasa gereği minibüslerin sefere çıkabilmeleri için D4 belgelerini almaları gerekiyor. Çalışmanın girişimlerini başlatan ve nihayete kavuşturulması anlamında pay sahibi olan eski başkan Alpaslan gazetemize o günlerde yaptığı açıklamada ayrıca; “Sürücü arkadaşlarımızda D4 belgeleri için müracaat etti. Önümüzdeki haftada gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası araçlarımızı halkın hizmetine sunacağız” sözlerine yer vermişti. Bu neticede yapılan çalışmalardan sonra 65 minibüs yolcu taşımaya başladı.

ALPASLAN; “MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ ADINA ÇALIŞTIM”

Dönemin oda başkanlığı yapan ve çalışmanın altında imzası bulunan Faruk Alpaslan, o dönemde yaptığı çalışmaların halkın mağduriyetinin giderilmesi adına olduğunu belirtti. Alpaslan, “Benim orada bütün belgelerin altında imza var. Halkımın mağduriyeti için elimden gelen tüm her şeyi yapmaya çalıştım. O dönemde bütün tepkiler benim üzerimdeydi ama ben yeni araçlar alınsın ve bu mağduriyet çözülsün diye elimden gelen her şeyi yaptım. İnsanlarımızın, çocuklarımızın, kadınlarımızın özellikle de kış aylarında mağdur olmaması adına çalışmaları başlattık. Bunun akabinde bu önergeyi bakanlıklara soru önergeleri olarak sunduk ve bu araçların D4 belgeleri ile çalışması gerektiğini bildirdik. Tüm bunların yanı sıra belediyenin bir meclis kararı vardı. Bunda sadece bir partinin değil, her iki partinin de imzaları bulunuyordu. Her iki parti halkın mağduriyetinin giderilmesi adına bunun altına imzalarını attılar. Bunun yanı sıra ilçe belediye meclis üyelerinin ve ilçe trafik komisyonun imzaları vardır. Bu doğrultuda minibüsler D4 belgesi alacakları halinde bu işe başlayabilecek ve insanların bu konuda mağduriyetleri giderilecek. Kış gününde özellikle öğrencilerimiz, kadınlarımız ve diğer işlerine giden insanlarımızın mağduriyeti giderilmesi için her şeyi yaptık. Tabi bu bazı yerlerde yanlış lanse edilmiş ve karşı çıkılmış olabilir. Ancak biz tüm bunların hepsini halkımız için yaptık. Şu da unutulması ki hiçbir yerde ve hiçbir odada bu güne kadar böyle işler yapılmamış, böyle muhasebelere girilmemiştir.” Sözlerine yer verdi.

ALPASLAN: D4 DEVİR EDİLMEZ!

Yeni minibüslerin D4 belgesi alarak çalışmaya başladığını belirten Alpaslan, bu belgelerin hiçbir şekilde devir edilmeyeceğini söyledi. Alpaslan ayrıca bu çalışmaları yaptığı için korsana çalışanların karşısında durduğunu belirterek şu sözlere yer verdi: “Tüm bunların yanı sıra bir konu daha var ona da değinmek isterim. Eskiden görev yapan ve çalışan 42 hat minibüsü şuan D2 belgesine sahip araçlardır. Şimdi yeni hizmete giren ve çalışan minibüsler ise D4 belgelerine sahiptirler. Bakıldığı zaman eski araçlar burada faaliyetlerini biraz daha kaybetmiş görünüyorlar. Bunun yanı sıra bu birde rant sağlamak amacıyla D4 belgesinin nasıl alındığında haberi olmayanlar ve bu D4 belgelerinin devir etmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtmek isterim. D4 belgeleri bir evi satın alıp onu devretmek gibi bir duruma kesinlikle sahip değil. Bunun ayrıca babadan oğla devir etme gibi bir şeyde söz konusu değil. Bu yüzden bu D4 belgeleri konusunda kesin ve doğru kararlara sahip olmamız gerekiyor ki halkı o şekilde aydınlatalım. Alacağımız kararları ve yapacağımız çalışmaları çok iyi şekilde yürütmemiz gerekiyor. Bu aldığımız kararlar neticesinde halkımızın yararına olacak işlere imza atmamız gerekiyor. Ben bu konuda her zaman esnafımın mağduriyeti giderilmesi adına çalışmalar yaptım. Bu yaptığım çalışmalar doğrultusunda korsanlar beni hiçbir zaman benimsemedi ve sevmediler. Bunun sebebi ise ben korsanlara hiçbir zaman geçit vermedim ve halkım, esnafım yararı adına çalışmalar yaptım. Bu yüzden bütün korsanlar bana karşı çalıştılar ben vicdanen çok rahatım ve attığımı hiçbir imzadan dolayı da pişman değilim.”


Önder ALTINAL – Şehrivan ÖZEL