Edremit'e modern Güzel Sanatlar Lisesi…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Van'ın Edremit ilçesi sınırları içerisine yapılacak olan Güzel Sanatlar Lisesi için adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde Edremit ilçesinde yapımına başlanacak olan Güzel Sanatlar Lisesi'

VAN 13.04.2022 11:07:40 0
Edremit'e modern Güzel Sanatlar Lisesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit ilçesinde yapılacak olan Güzel Sanatlar Lisesi'nde sergi salonu, 275 kişilik konferans salonu, 12 derslik ve çeşitli alanlarda atölyeler yer alacak.

12 derslikli okul binası, sergi salonu, 275 kişilik konferans salonu, resim atölyesi, modelaj ve heykeltıraş atölyesi, seramik atölyesi, temel sanat eğitim atölyesi, teknoloji atölyesi, geleneksel Türk sanatları atölyesi, grafik ve tasarım serigrafi atölyesi, basketbol sahası ve amfi alanlarını bünyesinde bulunduruyor.

Güzel Sanatlar Lisesi'yle okullarda sanat eğitimini alan öğrencilerin gelecekte gerçek sanatı sergileyerek, var olan sanatın doğru şekilde gelişmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Edremit ilçesinde yapılacak olan Güzel Sanatlar Lisesi'nde güzel sanatlar ve spor alanlarında öğrencilerin ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda güzel sanatlar ile ilgili temel bilgi ve beceriler kazanmalarına yönelik eğitim-öğretim görmeleri sağlanacak.

Öğrencileri güzel sanatlarla ilgili yükseköğretim programlarına hazırlanmasına öncülük edecek olan Güzel Sanatlar Lisesi'nin, binlerce öğrencinin hayatına birebir dokunması amaçlanıyor.

Edremit'e modern Güzel Sanatlar Lisesi…