Edremit Belediyesi, Başkanvekilini seçti

Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin'in tutuklanmasının ardından; Edremit Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak yeni başkan vekilini seçti. Yapılan seçimde Edremit Belediyesi Başkanvekiliğine DBP'li Meclis Üyesi Nurhayat Çelik

VAN 1.09.2015 18:24:32 0
Edremit Belediyesi, Başkanvekilini seçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Edremit Belediye eş başkanı Sevil Rojbin Çetin'in 24 Ağustos tarihinde tutuklanmasının ardından; yerine yeni başkanvekili seçildi. Edremit Belediyesi toplantı ve konferans salonunda düzenlenen olağanüstü meclis toplantısına DBP'li ve AKP'li belediye meclis üyeleri katıldı.

Meclis toplantısı Edremit Belediye Meclis Başkanvekili Mehtap Dinçer başkanlığında 18 DBP'li ve 8 AKP'li belediye meclis üyenin katılımıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Dinçer, 24 Ağustos'ta Edremit Belediye Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin'in "siyasi soykırım operasyonları" çerçevesinde tutuklandığını belirterek, Çetin'e yönelik yapılan hukuksuz uygulamayı kınadığını belirtti. Dinçer, Eş Başkan Çetin'in tutuklanması dolayısıyla meclisin başkan vekili seçmek için olağanüsta toplandığını belirtti.

"BASKILAR BİZİ YILDIRAMAYACAKTIR"
Dinçer'in konuşmasının ardından söz alan DBP'li Edremit Belediye Meclis üyesi Cahit Bozbay da Çetin'in tutuklamasına tepki göstererek; "Bu gün 1 Eylül Dünya Barış Günü ve bizler halkın büyük çoğunluğunun oyuyla seçilmiş olan Edremit Belediye Eş Başkanımız Sevil Rojbin Çetin'in tutuklanmasından kaynaklı böylesi bir günde başkan vekili seçiyoruz. Bizler Kürt Özgürlük mücadelesine başladığımız günden bu güne her zaman köy yakmaları, göz altılar, infazlar, tutuklamalar, katliamlarla karşılaştık. Egemenler halen 2015 yılında bile Kürtleri eski tarz yöntemleriyle yıldırmayı, sindirmeyi ve geri adım attırmayı düşünüyorlar. 2009'da başlayan siyasi soykırım operasyonlarını 'Biz yapmadık' diyen AKP hükümetinin bu gün kendisi aynı tutuklamaları gerçekleştiriyor. Eş başkanımız bir basın açıkmasına katıldığı için tutuklanıyor. Eş başkanımız belediyesinin bağlı olduğu DBP'nin yaptığı bir basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanması traji komiktir. Böyle bir tutuklama demokrasinin dibe vurduğu, çöktüğü, askeri darbelerin olduğu ülkelerde bile böyle bir tutuklama görülmemiştir. Yargı bir kişinin güdümüne girmiştir. Türkiye'de son günlerde birilerinin istikbali için her gün canlar toprağa düşüyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla tüm silahlı güçlerin bu günde silahları susturmasını talep ediyoruz." diyerek barış çağrısında bulundu.
Konuşmaların ardında belediye başkan vekilliği için DBP ve AKP grubundan aday önerileri alındı. DBP'li grup meclis üyesi Nurhayat Çelik'i aday gösterirken; AKP grubu ise aday göstermedi. Tek adayla yapılan seçimde 18 DBP'li ve 8 AKP'li meclis üyesinin katılımıyla Edremit Belediye Başkanvekilini seçmek için gizli oylamaya gidildi. İlk iki turda DBP'li Nurhayat Çelik 20 oy alırken AKP'li 6 meclis üyesi ise boş oy kullandı. Üçüncü turun sonunda Nurhayat Çelik 19 oyla salt çoğunluk alarak Edremit Belediye Başkanvekilliği'ne seçildi.

"ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"
Belediye Meclis Başkanvekilliğine seçilen Nurhayat Çelik kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Eş Başkan Çetin'in tutuklanmasına tepki gösteren Çelik; "Ezberledik artık bu siyasi soykırım operasyonlarını. Eş başkanımıza dönük yapılan bu tutuklamayı şiddetle kınıyorum. Maalesef böyle bir ihtiyaçtan kaynaklı Başkanvekili seçimine gittik. Vekaleten Eş Başkanımız Sevil Rojbin Çetin görevinin başına dönene kadar vekilliğini halkımıza laik bir şekilde sürdürmenin mücadelesini vereceğiz. Bundan sonraki çalışmalarda Eş Başkanımızın bıraktığı yerden meclisimizle, çalışanlarımızla, halkımızla beraber el ele vererek yürüteceğiz2 diyerek meclis üyelerine teşekkür etti.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -