EDH'den Başkale ve Gürpınar ilçelerine ziyaret

Ekonomide Değişim Hareketi öncüsü ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva seçim çalışmaları kapsamında gittiği Başkale’de esnafa Sınır Kapısı sözü verdi.

VAN 4.04.2018 20:04:26 0
EDH
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ekonomide Değişim Hareketi (EDH)  seçim çalışmaları kapsamında bugün Başkale ve Gürpınar ilçelerini ziyaret etti. İlk olarak Başkale ilçesine giden EDH üyeleri esnafın büyük ilgisi ile karşılandı. Başkale Ziraat Odasını ziyaret eden EDH üyeleri sonrasında Başkale esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.


EDH Üyeleri Başkale Çarşı merkezde bulunan tüm esnafı ziyaret ederek yapılan çalışmalar ile ilgili esnafa bilgiler verdi.



‘’Başkale Gelincik Güzereş Kapısını Açtıracağız’’

Başkale Esnafı Ziyaretinde konulan EDH Öncüsü ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva, "Başkale ilçemiz Van’ın çatısıdır. Bu çatı ne denli sağlam olursa Van ilimizde ticarette o denli sağlam olur. Başkale Gelincik Güzereş Kapısı ile ilgili raporlar hazırladık. Bu raporlar doğrultusunda gelecek dönem ilk işimiz bu projemiz olacaktır. Kapıköy Sınır Kapısı’nın bitmesi ile birlikte bu çalışmalarımızı hız vereceğiz. Başkale Gelincik Güzereş Kapısı’nın Türkiye-İran ilişkilerinde ne kadar önemli olduğunu, Bölgede yaşanan insanlarımızın ekonomisine ne kadar katkı sağladığını çok ciddi bir şekilde ele alarak kapının açılması yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni dönem ile birlikte Başkale Sınır Kapısının açılması yönündeki girişimlerimiz devam edecek. Başkale ilçesi ile gönül bağımız var ve bizim için çok değerli bir ilçedir" dedi.



Başkale esnafı ziyaretlerinin ardından Gürpınar ilçesine geçen EDH Üyeleri burada da esnafı ziyaretlerine devam etti. Esnafın sıcak ve samimi ilgisi ile karşılanan EDH Üyeleri Gürpınar esnafına teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.