Ebinç, Rektör Şevli'ye kitabını takdim etti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sait Ebinç, yazarı olduğu "Mektepten Memlekete Bir Şehir Estetiği Van" adlı kitabını Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli&

VAN 27.05.2021 18:11:21 0
Ebinç, Rektör Şevli'ye kitabını takdim etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Kitapla ilgili Rekör Şevli'ye bilgi veren Ebinç, kitabın uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu; kitapta Van'ın coğrafyası, tarihi, kültürü, ruhu, kent yaşamı ve estetiği hakkında panoramik bir bakış çizdiğini belirtti.
 Ebinç'in kitapla ilgili verdiği bilgilerin ardından konuşan Rektör Şevli, "Vanlı olan Sait hocamızın Van'la ilgili birçok çalışmada önemli katkıları olduğunu biliyorum. Bu kentin ruhunun ve hafızasının zamana karşı nasıl dönüşümler ve değişimler yaşadığını en iyi bilenlerden biri olan hocamız bu kitabı, Van'daki yaşam tecrübesinden ve akademik birikimi neticesinde yazdığı için çok kıymetli buluyorum. Kitap, Van'la ilgili çalışma yapacaklar için bir kaynak niteliği taşıyacak olmasının yanında; Van'ın kent estetiğinin gelecek nesillere birçok boyutuyla aktarılmasına da yardımcı olacaktır. İlk fırsatta kitabı ben de okumak istiyorum ve kitabın okurunun bol olmasını diliyorum. Üniversitemize, şehrimize, ülkemize ve bilim dünyasına katkı sağlayan çalışmaları desteklemeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.