DUYGUSAL ANLAR

Kale eteklerinde büyülü gece

VAN 11.09.2013 11:48:44 0
DUYGUSAL ANLAR
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali önceki akşam verilen 'Festival resepsiyonu' ile başladı. Resepsiyona katılan yüzlerce kişi Van Kalesi'nin eteklerinde çalınan keman ve söylenen ezgilerle duygusal anlar yaşadı.

Van Kalesi´nin eteklerinde düzenlenen resepsiyona Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, kentteki sivil toplum örgütleri, kurum temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından Rovaja´dan festivale katılan Bilind adlı genç kemancı resepsiyona gelenleri büyüledi. Çaldığı birbirinden güzel ezgileri dinleyen yüzlerce kişi Van Kalesi´ne yansıyan ışıkları izledi. Yaklaşık yarım saat süren dinletinin ardından Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, sahneye çıkarak konukları selamladı.
Katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Kaya, "2010 yılında ilk festivali yaptığımızda ´halk ilgi gösterirse festivali kalıcı hale getireceğiz´ demiştik. Yaşanan yoğun ilgi bizim bu festivalleri devam etmemize neden oldu. Yaşadığımız deprem olmasaydı biz bugün dördüncüsünü yapacaktık. Şüphesiz bizim festivalimizin içeriği eksik olabilir, yeterli olmayabilir. Ya da kentimizin tarihsel misyonuna denk düşmeyen küçük bir festival olabilir. Bunların tamamı tartışmaya açık ve tartışılabilir. Biz bu festivali kalıcı bir hale getirmek istedik. 2010 yılında buna başladığımızda mekan sıkıntılarımız vardı ama biz etkinliklerimizi yapacağımız alanlar oluştu. Kültür Merkezi´miz bu festival boyunca halkımızın hizmetinde olacaktır. Van Belediyesi olarak bu denli adımlar da attık. Elbette eksikliklerimiz var. Medeniyete beşiklik etmiş kentimize cevap olmayacak bir festival olabilir. Ama bu festivali büyüteceğiz. Amacımız bir adım atmak ve yaşadığımız coğrafyada kültürel ve sanatsal çalışmalar yapmaktır. Umarım halkımız bu çabamızı beğenir" dedi.
Kaya´nın ardından sahneye Grup Abdal çıktı. Grup Kürtçe´nin Kurmanci ve Zazaki lehçeleri ile Türkçe seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle gelenleri hem duygulandırdı hem de eğelendirdi. Grubun, konserin sonunda seslendirdiği hareketli parçalara eşlik eden konuklar halaya durdu. Resepsiyon çekilen halayların ardından sona erdi.

/ Prestij Haber Merkezi