DUYARSIZ VATANDAŞ KOMŞULARINI MAĞDUR EDİYOR

Van’ın İpekyolu ilçesinde hayvan giderini kanalizasyona bağlayan duyarsız vatandaş, komşularını mağdur ediyor.

VAN 1.08.2017 18:42:15 0
DUYARSIZ VATANDAŞ KOMŞULARINI MAĞDUR EDİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Kıratlı Köyü’nde ikamet eden bir vatandaş, hayvanlarının giderini kanalizasyona bağlaması sonucu kanalizasyon suyu komşularının evine doldu.

Mağduriyetlerini dile getiren Sertap Karatay isimli vatandaş, “Köyde bulunan vatandaş ahırdaki hayvanlarının pisliğini kanalizasyona bağlamış. Kanalizasyon da bunu kaldıramadığı için tıkanarak kanalizasyonun içindeki kirli su dışarı çıktı. Mahallenin yolunu berbat durumda. Kanalizasyon suyu ayrıca bizim evin alt katında bulunan lavabodan da dışarı çıkıyor. Alt katta bulunan bütün odalarımız berbat oldu. Konuyla ilgili bazı kişilere ceza kesmelerine rağmen kimseyi dinlemiyorlar. Yetkililerden bazı kişiler gelip baktılar ve yapabilecekleri birşeyin olmadığını söyleyerek gittiler.” ifadelerini kullandı.

Evdeki birçok kişinin koku ve evin içine dolan hayvan pisliği yüzünden hasta olduğuna ve sağlıkları konusunda endişeli olduklarına dikkat çeken Karatay, “Van Su ve Kanalizasyon İşleri(VASKİ) ekipleri bir çok kez gelip temizlik yaptılar ama yaklaşık bir aydır sadece biz bu sorunu yaşıyoruz. Muhtarda bir çok kez gelip bize pazartesi günü yetkili kişilerin geleceği hakkında bilgi veriyordu ama kimse gelmiyor. Bu yüzden kardeşim kaç gündür halsiz kaldı. Hastaneye götürdük içerideki koku yüzünden evde kimse duramıyor. Yer altına gömdüğümüz peynirlerimiz kullanılamaz hale geldi.” şeklinde konuştu.

“KANALİZASYON İNSANLAR İÇİN YAPILMIŞTIR!”

Duyarsız vatandaşların hem personelleri hemde köylü halkı mağdur ettiğini dile getiren VASKİ personeli Mustafa Yaşar, “Kanalizasyon normalde yetkili kurumlar tarafından insanlar için yapılmıştır ama şimdi gördüğünüz gibi bazı vatandaşlar çiftliklerindeki hayvanların giderlerini kanalizasyona bağlamış. Biz yaklaşık bir aydır buraya sürekli gelip gidiyoruz. Şu an tıkanan kanalizasyonu açtık ama buna acilen birdaha böyle olmaması için çözüm bulunması gerekiyor. Burada bulunan insanlar kokudan dolayı akşam evlerinde uyuyamıyor. Daha önce muhtar ilede görüştük bize böyle birşeyin olmadığı büyükşehir belediyesinden konuyla ilgili heyetin geldiği konusunda bilgi verdi. Ama görüyorsunuz ki sorun devam ediyor. Kanalizasyon kuyusundan hayvan pisliği çıkardık. Normalde birçok gideceğimiz mağdur adres vardı ama burası bizi çok uğraştırıyor.”dedi. 
Kasım KEKLİK/Vanolay