Duyarlı vatandaş fidan dikmeyi sürdürüyor

Van'da Yusuf Alter isimli vatandaş, her bahar mevsimi ile birlikte gelenek haline getirdiği fidan dikimlerini sürdürüyor. Alter’in fidan dikme işine, bu kez çocukları da destek oldu.

VAN 29.03.2017 10:35:09 0
Duyarlı vatandaş fidan dikmeyi sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Edremit’te TOKİ konutlarında ikamet eden Yusuf Alter(58) isimli şahıs, özellikle her bahar mevsimi kendi imkânları ile kırsal bölgelere fidan dikimi gerçekleştiriyor. Ayrıca çevre temizliği yaparak da duyarlılığını sürdüren Alter, vatandaşlar tarafından da takdir ediliyor.


       ALTER: “YEŞİLİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”
     Yeşili korumak gerektiğini belirten Alter, “Yeşili koruduğumuz ölçüde her zaman çok daha iyi bir çevrede yaşamış oluruz. Yeşilin olmadığı yerlerde oksijen yoktur ve insanların rahat nefes alacağı ortamlar kaybolmuş demektir. Yazın yediğimiz kayısı çekirdeklerini, kırsal bölgelere rast gele eksek bile mutlaka gün gelir orada bir kayısı ağacının büyüdüğünü görürüz. Diğer meyveler için de durum böyle. Ben herkese örnek olmaya çalışıyorum. İnşallah ömrüm yettiği müddetçe, imkânların el verdiği ölçüde bu duyarlı davranışımı devam ettirmeye çalışacağım" dedi.


       Yarın öleceğini bilse yine fidan dikmeyi sürdüreceğini anlatan Yusuf Alter, "Bildiğiniz gibi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in(SAV) güzel bir sözü vardır: Yarın öleceğinizi bilseniz, yine bir fidan dikin. Ben de yıllardır kırsal bölgeler meyve çekirdekleri dikerek yeşil bir çevre oluşturmak için çaba gösteriyorum. Deprem sonrası Edremit İlçesi'nde inşa edilen toplu konutlarda ikamet ediyorum. Hemen hemen birçok sabah kalkıyor, önce yürüyüş yapıyorum. Çevrede olan çöpleri imkanlar ölçüsünde kaldırıyor ve çöp tenekelerine atıyorum. Çevre temizliğinden sonra, daha önce toplamış olduğum meyve çekirdeklerini dağlık bölgelere ekiyorum. İnşallah bir gün gelir ektiğimiz o fideler büyür ve meyve verir" ifadelerini kullandı.
KAYNAK BÖLGE GAZETESİ