_Dünyanın barışa ihtiyacı var

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ukrayna’da yaşanan savaşın en çok kadınları mağdur ettiğine dikkat çekerek, “Bugün Ukrayna’daki savaş karşı çıktığımız bir savaştır. Çünkü biz biliyoruz k

VAN 8.03.2022 17:59:52 0
_Dünyanın barışa ihtiyacı var
Tarih: 01.01.0001 00:00

HDP Van İl Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla miting düzenlendi.
Musa Anter Barış Parkı’nda düzenlenen mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Kadın Meclisi üyeleri, HDP Van İl ve İlçe Kadın yöneticileri ve kalabalık bir kadın kitlesi katıldı.

MÜZİK DİNLETİSİ
Tertip Komitesi ve HDP’li kadın yöneticilerin yaptığı kısa konuşmaların ardından miting, müzik dinletisi ile devam etti.
Mitinge katılan kadınlar, çalınan parçalar eşliğinde halay çekti.
Alanda, kadına şiddete dikkat çeken pankartlar yer aldı.

“ADALET İSTEDİĞİMİZ GÜNDÜR BUGÜN” 
Mitingde konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kadınlar olarak hakları için şimdiye kadar ciddi bir mücadele yürüttüklerini söyledi.
Hak talebinde bulunurken aynı zamanda hak elde ettiklerini de ifade eden Buldan, şunları söyledi:
“Sadece bir gün değil, her gün kadınlar günü olmak zorundadır. Çünkü bizler bugünlere kolay gelmedik. Kadınlar olarak bir araya gelip ellerimizi birleştirdiğimiz gündür bugün. Haklarımızı haykırdığımız gündür bugün. Adalet ve eşitlik taleplerimizi haykırdığımız ve adaleti istediğimiz gündür bugün. Kadınlara yönelik her türlü şiddeti kınadığımız gündür bugün. Ülkeyi bu duruma getirenlere, yoksulluğa, enflasyona itiraz ettiğimiz gündür bugün. Ama aynı zamanda da haklarımızı elde ettiğimiz için bir araya geldiğimiz gündür bugün.”

“SAVAŞLAR ÖNCE KADINLARI VURUR”
Ukrayna’da yaşanan savaşa değinen Buldan, “Bugün Ukrayna’daki savaş karşı çıktığımız bir savaştır.” dedi.
Savaşın en çok kadın ve çocukları vurduğunu belirten Buldan, “Çünkü biz biliyoruz ki savaşlar önce kadınları vurur, önce çocukları vurur. Her türlü savaşa karşı her türlü çatışmaya karşı biz kadınlar itirazımızı söylemeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“HİÇBİR SORUN SAVAŞLA ÇÖZÜLEMEZ”
Yaşanan sorunların savaşla çözülemeyeceğini aktaran Buldan, şunları kaydetti: 
“Hiçbir sorunun savaşla, çatışmayla çözüleceğine inanmıyoruz. Ve bu savaşları çıkaran erkekler, egemen güçler kadınları çocukları düşünmeden bu savaşın kararlarını alıyorlar. Dolayısıyla bizler kadınlar olarak her zaman için her yerde barışta ısrar ettiğimizi ve barış talebimizi dile getireceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Sadece Ukrayna’da değil dünyanın neresinde olursa olsun her türlü savaşa, her türlü sömürüye, her türlü çatışmaya kadınlar karşıdır, kadınlar itiraz ediyor. Ukrayna’da barış, Ortadoğu’da da barış, Suriye’de de barış, Türkiye’de de barış. Çünkü dünyanın barışa ihtiyacı var.”

Haber: Adil HARMANCI