Dünya Yaşlılar Günü Kutlandı

'Dünya Yaşlılar Günü' münasebetiyle Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. M. Halit Tunç ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Büşra Tapan Soğanda Van`da bulunan bakım evlerini ziyarete etti.

VAN 12.10.2012 10:37:36 0
Dünya Yaşlılar Günü Kutlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 65 ve üzeri yaş grubuna yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla "Dünya Yaşlılar Günü" çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de yaşlı nüfusun giderek arttığına dikkat çeken Dr. M. Halit Tunç Toplumu bugünlere ulaştıran yaşlıların karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması amacıyla Van`da bulunan iki bakım evini ziyaret ettiklerini ifade etti.

Dr. Tunç sözlerini şöyle devam ettirdi. "Yaşlılarımız toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak kurum olarak öncelikli görevlerimizdendir" dedi.

Yaşlıların tecrübeleri ve zaman içerisinde tanıklık ettikleri değerler ile genç kuşaklara ışık tuttuğunu ifade eden Dr. Tunç, "Tüm yaşlılarımızın `Dünya Yaşlılar Günü` nü kutluyorum" dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)