Dünya Veteriner Hekimler günü kutlandı

Her yıl Nisan ayının son haftasında kutlanan 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen programla kutlandı.

VAN 29.04.2014 15:31:05 0
Dünya Veteriner Hekimler günü kutlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, fakülte dekanları ve AKUT Üyesi Veteriner Hekim Tarkan Özvardar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“Öğrencilerimizin hekim olmalarını istiyoruz”
Açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder, önceki günlerde hayatını kaybeden Veteriner Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Cemil Bostanoğlu'nu rahmetle anarak, "Biz öğrencilerimizin hekim olmalarını istiyoruz öğretmenlik mesleğine saygımız var ama öğretmen olmalarını istemiyoruz. Türkiye’de şu an 26 Veteriner Fakültesi var, bu bizi rahatsız etmiyor ama Türkiye şu an bunu çevirecek pozisyonda değil. Biz rektörümüzün öncülüğünde bir hastane yapıyoruz ve bu işe önem veriyoruz. 30 yıllık bir fakülteye yeni hastane kuruluyorsa yeni açılacak olan fakültelerde sorunlar her alanda devam edecektir." dedi.

 

"Hastanemizi dünyanın en iyi hastane modeline göre ayarlıyoruz”
YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal ise, konuşmasına Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutlayarak başladı. İki hafta önce hayatını kaybeden Cemil Bostanoğlu’nu anan Rektör Battal, "Hepimizin başı sağ olsun. Ben yine şunu söylemek istiyorum. Herhangi bir sorun yaşadığınızda bize rahat ulaşabiliyorsunuz. Mutlaka ulaşın, hangi sorun olursa olsun. Bugün gerçekten güzel ve mutlu bir gün, Dünya Veteriner Hekimler günü açısından bazı şeyleri irdelemek için burada toplanıyoruz. Hastanemizi dünyanın en iyi hastane modeline göre ayarlayacağız. Projesini ihale ettik, inşallah en kısa sürede bu projeyi bitirip uygulama projesi şekline dönüştüreceğiz. Benim en çok üzerinde durduğum hadise şu akreditasyon konusu. Artık fakültelerimizi belli bir seviyeye getirmemiz lazım ki buna da yavaş yavaş başladık. Hedefimiz, uluslararası arenada onlardan aşağı kalmayacak şekilde bu değerlere, bu imkanlara sahip olmaktır. Bu anlamda şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadık yaşamayacağız da, çünkü bizim diğer amacımızda öğrenci odaklı bir üniversite. Bizim de sizden istediğimiz Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ni her platformda en iyi şekilde temsil etmenizdir." şeklinde konuştu.

Daha sonra AKUT Üyesi Veteriner Hekim Tarkan Özvardar Uluslararası alanda köpek psikolojisi ve rehabilitasyonu üzerine yaptığı sunum ile program sona erdi. (Hacı Yılmaz - İLKHA)