Dündar’dan, VASKİ’nin çalışmalarına övgü…

Çaldıran ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, İlçede Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) ile bir koordinasyon içinde çalıştıklarını ve bu dönemde büyük hizmetlere imza atıldığın

VAN 8.05.2018 13:04:01 0
Dündar’dan, VASKİ’nin çalışmalarına övgü…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Çaldıran ilçesinin 65 bin nüfus, 70 Mahalle, 27 mezra olmak üzere 97 yerleşim birimine sahip olduğu ve oldukça geniş bir alana yayıldığını belirten Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, “Bu işimizi zorlaştırıyor, ancak Büyükşehir ve VASKİ başta olmak üzere bir çok kurumla yaptığımız koordinasyon ile hizmet götürmeyi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı yeni hizmetlerle buluşturmanın gayreti içinde olduk” dedi.

 

   “İLÇEMİZ VASKİ’NİN HİZMETLERİ İLE TANIŞTI”

   Su gibi temel bir gereksinim olan hizmetin verilmesi için de VASKİ ile yakın işbirliği, dayanışma ve koordinasyon içinde hareket ettiklerini ifade eden Dündar, “2017 yılında ki hizmet döneminde şimdiye kadar yapılamayan içme suyu ve kanalizasyon alanında bir çok altyapı hizmet ile tanıştı ilçemiz. İlçede devam eden 20 km’lik kanalizasyon hattının 9 km’si tamamlandı. Kalan kısmının ise bu yıl içinde bitirilerek hizmete girmesi planlanıyor.Ayrıca bir çok mahalleye yeni depo yapımı, mevcutlarının tamiri, kaptaj yapımı çalışmaları da sürdürülüyor.şeklinde konuştu.

 

   KAZ GÖLÜ PROJESİ…

   Dündar, İlçede içme suyu temininde büyük bir hizmet olan Kaz Gölü Projesinin bitirilmesiyle susuzluğun önemli ölçüde çözüleceğini söyleyerek,  “Bin metreküplük bir depo inşaatı bitirildi. 4 bin 500 metrelik boru hattının çekilmesiyle birlikte 9 mahallemiz daha içme suyuna kavuşmuş olacaktır. Bundan sonra bir daha susuzluk çekilmemesi için bu projenin ehemmiyeti büyüktür. Yeter ki suyu israf etmeyelim. İlçemizde ki çalışmalara imza atan başta Sayın Valimize, VASKİ Genel Müdürümüze, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.