Duman soluyoruz!

Kış ayı ile birlikte Van'ın havasında da gözle görülür şekilde kirlilik meydana geldi. Özellikle doğalgazın henüz çekilmediği mahalleler ile Edremit TOKİ'den havaya yükselen siyah dumanlar gözle görülür bir hal alırken, Büyükşehi

VAN 29.12.2017 10:39:18 0
Duman soluyoruz!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Her yıl kış aylarında yaşanan hava kirliliği bu yıl da devam etti. Kömür yakılmasından kaynaklı meydana gelen hava kirliliği özellikle akşam saatlerinde belli noktalarda çok net görülüyor. 
Sağlığa büyük zararı olan kötü havanın asgariye indirilebilmesi için çeşitli tedbirler alınırken, özellikle de doğalgaz kullanımının yaygınlaşması gerektiği belirtiliyor.
Özellikle çocuk ve yaşlılar ile astım hastalarını etkileyen kötü havanın kömür kullanımından kaynaklandığı bilinirken, önümüzdeki yıllarda doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bunun da önüne geçilmesi planlanıyor.

 

BELEDİYE EKİPLERİ DENETİM YAPTI
Kış ayı ile birlikte artan hava kirliliği Büyükşehir Belediye ekiplerini de harekete geçirdi. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte hava kirliliğine neden olan iş yerleri, apartmanlar, sanayi kuruluşları ve kamu kurumlarında denetimler gerçekleştirilerek, gerekli uyarılar yapıldı.
Daha temiz bir hava ve yaşanabilir bir kent için çalışmalarını sürdürdüğünü açıklayan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri çevre denetimleri devam ediyor. Çalışmalar kapsamında zabıta ekipleri kış aylarının başlaması ile hava kirliliğine neden olan iş yerleri, apartmanlar, sanayi kuruluşları ve kamu kurumlarını denetlendi. Denetimlerde yakıt kazanları, bacalar ve diğer detaylar kontrol edilirken, uygun olmayan işyerleri ve konutlar uyarıldı. Kazan dairesi görevlilerinin kurs belgeleri ve yakıt kazanları da incelendi.
Daha temiz bir hava için çalıştıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, denetimlerle Van’ın havasının kirlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi. 
Sevinç, “Havaların soğumasıyla birlikte kentte hava kirliliğine neden olan işyerleri, apartmanlar ve fabrikaları denetliyoruz. Yine kentte ucuz ve kalitesiz kömür satışı yapan ticarethanelere de uyarıda bulunduk.  Kalorifercilerin belgeleri ve kazanların periyodik bakımları da ekiplerimiz tarafından incelendi. Bu denetimlerimiz sıklıkla devam edecek. Bundan sonraki süreçte de eksiklerini tamamlamayan yerler cezai işlem görecektir. Kimsenin Van’ın havasını kirletmesine izin vermeyeceğiz” dedi.Haber:  Umut TARHAN

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi