Dülger: İnşaat ruhsatları konusunda kolaylık sağlanmalı!

Ülkenin en önemli gayrimenkul danışmanlık firmalarından olan Premar’ın Van Yetkilisi Fatih Dülger, inşaat ruhsatları konusunda müteahhitlere kolaylık sağlanması gerektiğini belirterek, ruhsatların verilmesi konusunda esneklik gösterilme

VAN 5.03.2020 11:37:11 0
Dülger: İnşaat ruhsatları konusunda kolaylık sağlanmalı!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Premar Van Yetkilisi Fatih Dülger, son zamanlarda yeni inşaatların yapılamaması nedeniyle, inşaat sektöründe durgunluk yaşandığını ifade etti.

   Dülger, “Emlak satışları konusunda durgunluk var. Çünkü ilimizde özellikle birçok bina deprem görmüş. Deprem gören evlerin satışında da durgunluk söz konusu. İnsanlar, deprem görmemiş yeni evler almak istiyor. O yüzden yeni binaların yapılması için inşaat ruhsatları konusunda belediyeler ve yetkili kuruluşların kolaylık sağlamasını arzuluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda özellikle İpekyolu Belediyesi Başkan Vekili Cemil Öztürk döneminde 350’ye yakın ruhsat verildi. Bir anda inşaatların sayısı arttı. Bizim insanımız burada çalışmaya başladı. İnşaat sektörü, birçok sektörün can simididir. Emlak işleri de yeni inşaatların yapılıp bitmesi ile canlanır. Bakın beni geçen gün İzmir’de bir Vanlı ağabeyimiz aradı. Memleketine dönmek istiyor. Deprem görmemiş dört daire istiyor. Ama inanın bulamıyoruz. Deprem görmemiş, birkaç yıllık evler çok pahalı. Mutlaka bu binalara ek olarak çok sayıda yeni yapılar yapılmalı” diye konuştu.

    Van’da çok sayıda sitenin olduğunu, ama bu sitelerdeki binaların deprem görmesi dolayısıyla rağbet görmediğini, bunların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerektiğini anlatan Fatih Dülger, “İlimizde birçok sitede bulunan binalar sıkıntılı. Bunların mutlaka kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi gerekiyor. Bakın devletimiz de bu konuda birçok kolaylık sağlıyor. Faizler de düşmüş. Mülkiyeti olan yeni mala, 0,79 oranında faizlerle kredi veriliyor. Yine kira yardımları söz konusu. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak olan çok katlı binaların, yenilenmesi konusunda mülk sahipleri mağdur olmamalı. Ruhsatlar konusunda kolaylık sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

    Dülger, bir-iki ay içinde inşaatların canlanması ile emlak sektöründe de canlanma beklediklerini vurguladı.Van Bölge Gazetesi