DSİ'nin önlem alması gerekiyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 bin yıllık tarihi Şamran sulama kanalı çöplerden dolayı kötü koku saçarken, etrafında güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle çevrede oynayan çocukların hayatını tehlikeye at?

VAN 18.08.2015 20:43:09 0
DSİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Urartular döneminde Van'a su getirmek amacıyla Gürpınar ilçesinde yaptırılan ve yaklaşık 3 bin yıllık bir geçmişi olan 51 kilometrelik tarihi Şamran kanalı çöplük yuvasına dönerken, etrafında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığından orda oynayan çocukların hayatını da tehlikeye atıyor.
Vatandaşlar, Urartu kralı İşpuini’nin (825-815) oğlu Menua tarafından yaptırılan ve o dönemin tarım alanında büyük değeri olan Şamran Kanalı'nın durumunun şu an içler acısı olduğunu belirterek yetkilileri tedbir almaya davet ettiler.
Suphan Mahallesi SakinleriDSİMüdürlüğünün tarihi kanalın ıslahı için hiçbir adım atmadığına ifade ederek, "Tarihi kanalın hemen yanında yolun bulunması ise ayrı bir sorun. Kenar kısmında düşme tehlikesini önlemek amacıyla herhangi bir çitin bulunmaması ise tehlikelere davetiye çıkarıyor. Van’ın merkez mahallelerinde bahçe sulama amaçlı geçen kanalda daha önce de çocuklar düşmüş ve hayatını kaybetmişlerdi. Böyle bir kazanın birdaha yaşanmaması için DSİ'nin önlem almasının gerekiyor." şeklinde konuştular.






Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ Yılmaz Sönmez/Van Olay