DSİ'den sulama kanalı temizliği

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehir merkezindeki sulama kanallarını temizlemeyi sürdürüyor.

VAN 21.08.2017 09:58:19 0
DSİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'da yaz aylarıyla birlikte kanallardaki çöp ve diğer atıkların temizlenmesi için farklı alanlarda ekiplerin oluşturulduğu bildirildi. Şehir merkezinde bulunan ve DSİ'ye ait olan kanalları temizlemeye başlayan ekipler, ilk olarak Şamran Kanalı'nda çalışmalara start verdi. Hummalı bir şekilde süren temizlik çalışmalarında amacın sıcaklarla birlikte çevreye yayılan koku ve kirliliğin önüne geçmek olduğunu belirtilirken, vatandaşlardan çöp konusunda da daha duyarlı olunması istendi.
     Zaman zaman çevreye yayılan kokudan rahatsız olan vatandaşların şikayetlerini dile getirmesine duyarsız kalmayan DSİ ekipleri kanalları baştan sona çöpten arındırırken, mahalle aralarında yayılan kokunun da önü kesilmiş oldu.
      Başlatılan çalışmalardan dolayı DSİ yetkililerine teşekkür eden vatandaşlar ise, halkın gelişi güzel çöp atmamaları konusunda çağrıda bulundular. Rüzgarında etkisiyle çevreye atılan çöplerin kanallarda biriktiğini bununda kokuya sebep olduğunu ifade eden vatandaşlar, çevrenin temiz tutulmasının herkese faydası olduğunu dile getirdiler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi